Author Topic: Мојата DIY лемна станица  (Read 607 times)

Offline roliver

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14
Мојата DIY лемна станица
« on: 03.09.2016, Saturday, 18:37:32 »
Еве што составив од готови делови и со замена на одредеи делови (термоелементи, кабли).
Инаку станицата е аналогна, копија од Hakko 936.
Немам сеуште изработено некоја за око предна маска, но најважно е дека се работи, безбедно е (заземјено), а и станицата со ајвата е калибрирана со дигитален контакт термометар (не е најиделално ама сепак доволно за калибрација на температурата).
Термо елементот е А1321, ајвата е копија на Хако 907 со сменет кабел и термоелемент (беше А1322) заради малата должина на оргиналниот кабел од ајвата 50 см, а сега има 2 м кабел 5 х 0.75мм.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Мојата DIY лемна станица
« Reply #1 on: 03.09.2016, Saturday, 21:42:13 »
Од ebay го нарача PCB-то? Знам, и јас нарачав и направив една лемна станица за пријател ;), ама јас ја нарачав со предна маска. До сега добро се покажа ;).

Со здравје да си ја користиш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline roliver

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14
Одг: Мојата DIY лемна станица
« Reply #2 on: 03.09.2016, Saturday, 21:49:15 »
Од ebay го нарача PCB-то? Знам, и јас нарачав и направив една лемна станица за пријател ;), ама јас ја нарачав со предна маска. До сега добро се покажа ;).

Со здравје да си ја користиш ;).

Да, не верував дека ќе  работи, ама работи.
Благодарам

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Мојата DIY лемна станица
« Reply #3 on: 06.09.2016, Tuesday, 22:12:17 »
Со здравје да си ја користиш
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш