Author Topic: Помош за поврзување на уклопник  (Read 450 times)

Offline boko

  • Нов член
  • *
  • Posts: 47
Помош за поврзување на уклопник
« on: 30.10.2016, Sunday, 17:45:54 »
Ми треба помош како да поврзам електронски тајмер да работи како уклопник на двотарифно контролно трофазно броило

Споено мислење: [time]31 Октомври 2016, 18:27:00[/time]
Врзав фаза од уклопникот на 13ка и почнува да брои ефтина тарифа но не престанува да врти и скапата, значи вртат двете тарифи заедно. Врзувал некој нешто слично?« Last Edit: 03.11.2016, Thursday, 20:20:47 by GigaWatt »

Offline didy

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 411
  • Gender: Male
Одг: Помош за поврзување на уклопник
« Reply #1 on: 04.11.2016, Friday, 23:33:02 »
Проблем во броилото заглавува релето.
Странично аперкат од 50килољутни на броилото и можеби проблемот ќе се реши )