Author Topic: Проблем со Windows 8.1  (Read 780 times)

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Проблем со Windows 8.1
« on: 06.12.2016, Tuesday, 17:22:57 »
Мала помош доколку некој знае што е?


« Last Edit: 07.12.2016, Wednesday, 18:02:38 by GigaWatt »

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Одг: Виндовс 8.1 проблем
« Reply #1 on: 06.12.2016, Tuesday, 18:52:37 »
Почекај да заврши тој процес што е на 80%, можно е да потрае и подолго!

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Виндовс 8.1 проблем
« Reply #2 on: 06.12.2016, Tuesday, 20:06:09 »
Батка,не ти е регистриран win 8. ;D ;D Преинсталирај го и удри му активатор. 8) Кај нас тоа чини  500 ден. Утре сум отсутен а во четврток ке ти дадам веќе активирана верзија, ако сакаш.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Одг: Виндовс 8.1 проблем
« Reply #3 on: 06.12.2016, Tuesday, 20:12:36 »
Две години тера вака и немало проблем, мислам дека со инсталирање на Зоне Аларм почна овие далги да ги прави.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Проблем со Windows 8.1
« Reply #4 on: 07.12.2016, Wednesday, 18:07:14 »
Прави memory dump, што за обичен user ништо не значи... може комотно да го изгазиш. Right Click Computer/This PC --> Properties --> Advanced System Settings --> Advanced Tab --> Startup and Recovery --> System failure --> Write debugging information подеси го на "(none)".

Провери во Event Viewer што error-и имаш. Right Click Computer/This PC --> Manage --> Event Viewer --> Windows Logs --> System. Тука некаде треба да пишува подетално што се случило... се обложувам на драјвер или сервис.
« Last Edit: 07.12.2016, Wednesday, 18:09:55 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Одг: Проблем со Windows 8.1
« Reply #5 on: 07.12.2016, Wednesday, 19:52:06 »


Пред исклучување ова е првата грешка

Error   07.12.2016 18:28:39   EventLog   6008   None
Critical   07.12.2016 18:28:28   Kernel-Power   41   (63)
Error   07.12.2016 18:29:02   Service Control Manager   7000   None
Error   07.12.2016 18:29:13   SharedAccess_NAT   34001   None
Error   07.12.2016 18:29:13   SharedAccess_NAT   34001   None
повторно после ресетот
Critical   07.12.2016 19:20:08   Kernel-Power   41   (63)

Ги исклучив информациите за дебагирање

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Проблем со Windows 8.1
« Reply #6 on: 08.12.2016, Thursday, 10:14:12 »
Да како симптоми да дава на не регистриран Windows ете си пробал незнам зошто најубаво исконтактирај го батка. Massive respect for him  8)
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Проблем со Windows 8.1
« Reply #7 on: 09.12.2016, Friday, 02:53:33 »
@didy: Всушност, релевантни се овие информации.Најдобро е ако ми дадеш screеnshots од error-ите. Вака, од ова што го имаш пишано, изгледа како да имаш некој проблем со драјверот за мрежната картица, ама не сум сигурен. Направи screenshot од Kernel-Power, SharedAccess_NAT и Service Control Manager error-ите.
« Last Edit: 09.12.2016, Friday, 03:02:36 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Проблем со Windows 8.1
« Reply #8 on: 09.12.2016, Friday, 15:10:43 »
Наједноставно е - вади ги податоците и преинсталирај! 8) Мајсторски кажано... ;D ;)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Одг: Проблем со Windows 8.1
« Reply #9 on: 11.12.2016, Sunday, 19:46:31 »
Наједноставно е - вади ги податоците и преинсталирај! 8) Мајсторски кажано... ;D ;)
И јас би играл така, по терк на Џамбазов
Ќе почекам уште некој ден.
Благодарам на помошта