Author Topic: Радио станица за која не ти е потребна лиценца и дометот е во цела држава  (Read 418 times)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Денес налетав на нешто интересно што сакам да го споделам со вас. Прво темава не ја отворив во делот Радиоаматери бидејки оваа станица може да ја користи секој без разлика дали е радиоаматер или не е, и без разлика на возраста.
Се работи за убаво мало токи воки во кое се вметнува SIM картица со активиран пренос на податоци односно интернет. Ова радио станиче се поврзува со други радио станици од овој тип преку интернет и дометот му е неограничен, односно каде има покривање (а секаде има) мобилниот оператор, тамо ке може да комуницирте.Извор и цена на:
Code: [Select]
http://www.alibaba.com/product-detail/3g-2-way-radio-internet-radio_60575524670.html
« Last Edit: 10.12.2016, Saturday, 17:40:04 by DX-er »
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline MilerovEfekt

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 176
Што е разликата од обичен мобилен телефон ?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Па... и јас не гледам разлика. Ако му треба SIM за да комуницира, користи GSM мрежа... ако користи GSM, мобилен е.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Не може да телефонираш ни СМС да праќаш. Ова е VoIP токи воки што користи бежичен 3G интернет
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.