Author Topic: Проблем со електромагнетна левитација  (Read 8999 times)

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Одг: Проблем со електромагнетна левитација
« Reply #105 on: 13.04.2017, Thursday, 06:14:01 »
Па, од самото име "Електромагнетна левитација" се подразбира дека објектот треба да има магнетни својства. Не може пластиката да биде привлекувана од магнет. ;) Сепак благодарам.

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Проблем со електромагнетна левитација
« Reply #106 on: 13.04.2017, Thursday, 21:24:52 »
И сега што стана работи ли твоево чудо или не Атанас
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Одг: Проблем со електромагнетна левитација
« Reply #107 on: 13.04.2017, Thursday, 21:32:23 »
Па сигурно на сликине нема конци да го дрша предмето. ;) Работи со првата плочка, со втората не.