Author Topic: Потребно шема за инвертер од LG 32''  (Read 1575 times)

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Потребно шема за инвертер од LG 32''
« on: 07.03.2017, Tuesday, 17:38:07 »
Ако може некој да ме услужи со шема за овој инвертер.

Модел:
LG 32LK330 LCD

Ознаки на самиот инвертер:
LC320WXN  6632L-0637A

tnx :)

« Last Edit: 08.03.2017, Wednesday, 01:33:05 by krema »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #1 on: 12.04.2017, Wednesday, 02:46:07 »
Пиши на Google "OZ9966SN схема" и види дали ќе најдеш нешто слично на тоа што ти треба ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #2 on: 13.04.2017, Thursday, 00:59:22 »
@GigaWatt

Фала,
ќе побарам обавезно, мада тешко да се најде целосна шема за инвертеров.
Крај краева постои солуција да се купи инвертерот онлајн.
Поздрав

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #3 on: 13.04.2017, Thursday, 01:33:58 »
Баш идентична, да, најверојатно нема да најдеш, ама некоја слична, најверојатно ќе најдеш. Компонентите се тие, интегрираното коло е тоа, така да, не можат да измислат „топла вода“ со него, сите шеми ќе бидат, горе долу, слични. Вредностите на компонентите најверојатно ќе се разликуваат, но секогаш може да ги исчиташ од оригиналната плочка кои се вредностите на твојата изведба (плочката) ;). А и да е некоја компонента изгорена и не можеш да ја исчиташ што е, ниту пак која и е вредноста, симни неколку шеми, види што компонента е и кои се вредностите на истата во шемите и во „консултација“ со datasheet, избери некоја вредност која, според тебе, би била адекватна ;).

Често сум правел вакви „мајмунлаци“ кога немам шема на располагање ;D. Па, да бидам искрен, ретко да сум погрешил или да сум направил погрешна проценка ;). Води се по логика и во 90% од случаите, нема да погрешиш ;).
« Last Edit: 13.04.2017, Thursday, 01:36:41 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #4 on: 13.04.2017, Thursday, 13:54:20 »
Гига, фала за инструкциите, нешто пронајдов па сега разгледувам, се надевам дека ќе дојдам до вредностите на изгорените SMD делови, но мора нешто друго да претходело за истите да изгорат.

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #5 on: 13.04.2017, Thursday, 21:26:11 »
Е да прашањето е од што изгореле да се утврди имаш онлајн вакви инвертери доста така е
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #6 on: 14.04.2017, Friday, 05:23:54 »
Провери ги сите полупроводници и види во кој дел (секција) се изгорени компонентите. Тоа ќе ти даде идеја што може да бил проблемот (зошто изгореле). На пример, ако има озгорени делови околу OZ9966SN, најверојатно е изгорен и OZ9966SN.

Најдов некои шеми со некои слични интегрирани кола на OZ9966SN. Провери, види, можеби некоја од нив ќе биде слична на твојата ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Одг: Потребно шема за инвертер од LG 32''
« Reply #7 on: 14.04.2017, Friday, 17:04:31 »
Одлично,
ќе проверам после празниците, фала.
На сите членови од форумот и посакувам убави велигденси празници. :)