Author Topic: Барам книга The 8085 Microcontroller од James W. Stewart  (Read 462 times)

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.


Ваљда ми е на добро место темава, ако не преместете ја.

Како што пише во насловот, ми треба книгава, кој ја има во пдф или книжна верзија...би сакал да ја купам или фотокопирам  :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Барам книга The 8085 Microcontroller од James W. Stewart
« Reply #1 on: 22.03.2017, Wednesday, 13:00:28 »
Ја нема да се најде online.

Купи ја од ebay. Сигурно е сега џабелеску, 1998 е издадена ;). Јас така имам купено неколку книги, повеќето во одлична состојба ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
на нет, на најмрачните места ја барав (барем според мене најмрачни)...ја немат :D

на ибеј имат само 1-2 и се солидно скапи xD

ќе барам по професориве постари на факс, би требало да ја имет....ако не ќе бараме чаре :P

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Е да, сега разгледав, скапичка е.

Ама па ако не ја најдеш, добрата страна е тоа што, која и да е цената, книги не се царинат, така да, ако ја купиш, само ќе платиш колку што чини ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."