Author Topic: Барам трансформатори 30V/2A  (Read 349 times)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2711
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Барам трансформатори 30V/2A
« on: 12.04.2017, Wednesday, 11:51:50 »
Потребни се два исти трансформатори со секундарен напон 30V (може и било кој напон од 24V до 30V), моќност 50-60W, треба да бидат EI-тип, не тороидни.
Понуди преку ПП.
Може и замена за нешто од моите огласи...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 709
 • Gender: Male
Одг: Барам трансформатори 30V/2A
« Reply #1 on: 15.04.2017, Saturday, 02:04:56 »
Дали се тие како за лампашки уреди?
Hams do it! With Frequency

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2711
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Барам трансформатори 30V/2A
« Reply #2 on: 15.04.2017, Saturday, 09:53:14 »
Во лампаши нема вакво нешто, мене ми требаат најобични две исти трафа што на секундар даваат напон помеѓу 24V и 30V и да се околу 50-60W и EI-тип...
Идеално би било нешто како тој твојот тороид 2х15V што го искористивме за напојувањето, само да е EI-тип... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio