Author Topic: Продавам компјутерски компоненти и периферии  (Read 2144 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
90. Wireless Router D-Link DI-524 Ver. G2. 1MB Flash, 2MB RAM, AMRISC процесор. Не може да се стави било каков open source firmware на него бидејќи не може да се најдат други податоци online за процесорот освен дека е AMRISC, а и да можеше да се најдат други податоци, compailer-и за AMRIS нема каде да се најдат, освен ако не сте OEM vendor (како D-Link). Во секој случај, рутерот си работи одлично со фабричкиот firmware, update-уван е на најновата верзија 3.13, излезниот сигнал е прилично јак (дома имам TP-Link TL-WR740N, појак сигнал дава од него). Ги поддржува сите модови на wireless заштита (WEP, WPA, WPA2). Маани, би рекол дека има две. Прво, не е b/g/n, само b/g е. Второ, со фабричкот firmware не може да се подеси да биде repeater (може да работи само како AP), но тоа не значи дека друг рутер не може да се подеси да го препратува синалот од овој ;). Е сега, покрај овие маани, има и неколку предности. Прво, се подига многу брзо (3 до 4 секунди му требаа за да почне да работи се, DHCP, LAN, Wi-Fi). Второ, има опција за Dynamic DNS (доколку користите домашен FTP или HTTP сервер, добро е директно во firmware-от да има ваква опција ;)). Трето, антената е detachable, се порвзува со mini BNC со навој, така да, може да си ставите custom антена доколку сакате ;). Цена: 200 ден. комплет (рутер, адаптер, антена).91. *ПРОДАДЕНО* 2 X HDD 3.5" Maxtor MaXLine Plus II 7Y180P0, 180GB, 7200RPM, 8MB Cache, IDE. No Head Parking & Power Management feature (значи по default се disabled). Како и претходните, и овие се серверски серии на дискови. И двата диска се во одлична состојба (едниот нема ниеден relocated sector, другиот има 5). Тестирани се на Read/Write/CRC Check, немаше никаков проблем. SMART Status --> Good и на двата ;). Цена: 150 ден. еден.« Last Edit: 05.08.2017, Saturday, 00:45:25 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
92. *ПРОДАДЕНО* Графичка картичка EVGA nVidia GeForce 7200GS, 256MB DDR2, VGA + DVI + S-Video/Composite Video Out, PCI Express. Имаше два подуени електролити, сменети се и се си работи како што треба. Цена: 100 ден.

« Last Edit: 17.07.2017, Monday, 14:07:51 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
93. *ПРОДАДЕНО* 2 X DIMM RAM Kingston KVR16N11/8, 8GB DDR3, 1600MHz, PC3-12800, 240 pin. Мемориите се користени околу една година на stock speed (1600MHz). Цена: 2600 ден. една, 5000 ден. двете.

« Last Edit: 21.03.2018, Wednesday, 06:19:05 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."