Author Topic: Распродажба на транзистори и други полупроводници  (Read 1078 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Продавам поголема количина оригинални транзистори - моќни, сигнални, ВФ... Сите се нови некористени од стари залихи (NOS) и од познати фирми (RCA, Texas Instruments, Motorola, Hitachi, Siemens, Telefunken, DELCO, EI...).
Подоле има список од сите моментално достапни транзистори, на сликите се само дел, имам поголеми количини од секој. Сите информации и цени во ПП.
(Листите не се конечни и ќе се надополнуваат со нови количини)

Моќни транзистори во ТО-3 и ТО-66 куќишта како и моќни vintage германиумски транзистори (за ретро засилувачи... ;))TO-3

2N456
2N1168
2N1488
2N1490
2N1540
2N1702
2N1905
2N1906
2N2834
2N2869
2N3055
2N3442
2N3772
2N3773
2N4347
2N5887
2N6264
MJ2501
MJ3001
BU104
BU111
BU126
BU323
BUY69C
S2530
*3370873
*3370842
*69250
*68401
(*ова се некои фабрички ознаки)
Моќни Ge транзистори

AD436
AD438
AD469
ASZ17
ADZ12
AUY10
AUY22TO-66

AD415
2N3054
2N3228
2N3441
2N3558
2N4240
2N6260
2N6261
2N6263
2N6264
2SB367
*40250
(*фабричка ознака)SOT32 и TO220

BD135
BD136
BD137
BD139
BD167
BD238
BD439
BD440
BD456
2N4191
2N6380
2N6388
2N6491
MJE3055
TIP32
BU407
BDX34
BD242C
BD243C
BD537
BD538

TO-18, TO-39 и разни мали Si и Ge транзистори

2N2222
BSX20
BSX26
BSX28
BSX29
BSX33
BSX34
BSX38
BSX39
BSX87
BSX88
BCY56
BCY70
BCY71
BCY72
BSJ36
BSJ63
BSJ67
BFX95
BC107
BC108
BC109C
BC177
BC178

AF106
AF139

BF120
BF173
BF180
BF181
BF182
BF183
BF200
BF261
BF266
BF272
BF275

A711
2N706
2N708
2N744
2N929
2N2369
2N2501
2N2861
2N2862
2N2894
2N2906
2N2916
2N4034

2N338
2N404
2N414
2N526
2N585
2N696
2N697
2N1039
2N1091
2N1132
2N1143
2N1169
2N1224
2N1302
2N1303
2N1305
2N1306
2N1307
2N1309
2N1319
2N1480
2N1482
2N1566
2N1613
2N1893
2N2194
2N2270
2N2904
2N2905
2N2219
2N2405
2N2801
2N3053
2N3262
2N3439
2N3440
2N3866
2N3634
2N5416
2N2801
2N2905

AF178
ASY27
ASY80

BF177
BF178
BF257
BF258
BF259
BFX30
BFX68
BFX74
BFX97
BSX30
BFY64
BCY31

BC211
BC313
BC286
BC287

2N1183
2N1485
2N6270?
AF102
AF114
AF115
AF116
AF117
AF260
AF261
AF266
AF271
AF275
AC107
AC131
AC126
AC128
AC180
AC540
AC552
2N526
2N1372
2N1485
2N2189
2N2218

2N3565
2N3566
2N3638
2N3640
2N3641
2N3643

BC170
BC182
BC183
BC184
BC212
BC213
BC214
BC237
BC238
BC308
BC309
BC327
BC337
BC328
BC416
2N3707
PN4917
BF195
BF199
BF255
P1087E (P-FET)

Тиристори

KT707
KT773
KT783
BRX45
BRX48
BRX49
« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:56:36 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
2N2218 чувај за мене Lordzi ако може сега не сум тука но ќе го земам сигурно благодарам се надевам дека ќе го чуваш

Споено мислење: 30.04.2017, Sunday, 23:11:35
И 2N3866 исто така чувај што цена ќе имам за овие две
« Last Edit: 30.04.2017, Sunday, 23:11:35 by nsu »
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Здраво .
Ме интересира цена за 2N2222 , 2N3866, BC286/287 и AC187/188 или AD161/162
« Last Edit: 06.05.2017, Saturday, 13:43:59 by dimce »

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Интегрални кола, сите се нови некористени (NOS), оригинални и од познати произведувачи (MOTOROLA TEXAS, NATIONAL, HARRIS, FAIRCHILD, TELEFUNKEN, SIEMENS, EI...), имам поголема количина од сите...

Имам и поголема количина оригинални логички кола на FAIRCHILD од фамилијата 90xx, како и оригинални интегралци од првите серии CD40xx (тие свитканите во станиол). Бидејќи ги нема на листата, кого го интересира нека пише ПП околу достапност и информации...*листата не е конечна*
7400
7401
7402
7403
7404
7407
7410
7411
7412
7414
7420
7425
7426
7427
7430
7432
7435
7437
7438
7440
7442
7450
7451
7453
7454
7472
7473
7474
7475
7482
7485
7486
7489
7490
74123
74124
74125
74128
74132
74141
74145
74147
74154
74157
74158
74161
74163
74164

TBA120
TBA150
TBA800
TBA810
TBA950

TDA440
TDA1170
TDA2541
TDA2593
TDA3560

TAA630

SAS6600

vintage операциски засилувачи во DIP и метални куќишта:
709
710
711
741
uA747
uA739
LM306
LM311
LM324 (HARRIS)
LM3019
LM3028
MC1458

UA723 (во DIP и метални куќишта)

CA3045
CA3045
CA3065
CA3090

сите се во метални куќишта:
CA3000
CA3004
CA3006
CA3011
CA3012
CA3018
CA3028
CA3039

LH0002

MC846L
MC1710
MC1806
MC3302
MC10107
MC10115

Ретки птици ;), оригинални vintage интегрирани засилувачи IC10 на SINCLAIR и PA237 на GENERAL ELECTRIC...
Имам и голем избор зенер диоди, обични и моќни, разни вредности од 6V2 до 30V:Моќни триаци BTX94-600, 25A / 600V, оригинални VALVO, нови некористени:И на крај едно инфо за сите што бараа да им чувам од 2N3866, бидејќи се останати само уште 15-на парчиња (од верзијата на EI со позлатени пинови), од сега натаму веќе нема да има резервации, ќе се продаваат по принципот „прв дојден - прв услужен“...
(PS. И 2N2218 и 2N2219 полека се намалуваат...)

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 18:31:36 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline orinis sxl

 • Нов член
 • *
 • Posts: 0
Здравейте.
Интересува ме цена за 4бр. 2N1906?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Само мене не ми ги појавува сликите ???.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Колку што видов има некој проблем со Postimage, поточно со екстензијата .org.
Code: [Select]
https://postimages.org/Се надевам дека нема да се повтори Photobucket... :P
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не е само top level domain-от проблем, цел domain им го заклучиле :S.

Ах, навистина се надевам дека нема да се повтори тоа со Photobucket :S.

Ако продолжи ова, може само да смениш .org во .cc во линковите од сликите.

Quote
While we hope to resolve the issue, we chose postimg.CC as our new home.
Please update codes embedded in your websites.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Веќе пробав тоа, сега ги гледаш сликите?
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не сите, ама тие што си ги сменил, да ;).

Edit Post, Ctrl + F, .org --> .cc

;)
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Овие беа колку за проба, не ги мењам сите да не се вратат postimage пак на старо... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Дури и да им го вратат назад doimain-от, не верувам дека ќе се откажат од .cc, бесплатен е или многу малку чини. Ќе ги тераат паралелно и двата ;), во вакви случаи, скоро секогаш се тера таа политика ;).

Но, од друга страна... и Photobucket беше добар free image host, па видовме што се случи :S.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Вф транзисторчиња 2N3563, нови некористени, идеални за FM бубачки...

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio