Author Topic: Потребна ми е шема за радио приемник Savica со грамофон  (Read 805 times)

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Здраво

Потреба ми е шема за радио применик Savica со грамофон од 1974 година (направено со транзистори не е ламбаш )

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Барам пиво за ова! ;D ;D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Барам пиво за ова! ;D ;D

Имаш пиво од мене но не го отвора воопшто фајлот

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Избриши ја горната запирка на крај од .pdf' и ќе го отвори... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Де бре Димче ! 8) 8) Ова како за да не дадеш пиво ! :D :D
« Last Edit: 08.05.2017, Monday, 16:45:38 by batka »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Благодарам успеав. Сакам уште нешто да прашам дали некој знае која вредност треба да биде овој блок кондензатор на шемата не е пишан

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Стави 100 до 150 пФ.(две пива!) ;) :D
« Last Edit: 10.05.2017, Wednesday, 02:19:46 by batka »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Стави 100 до 150 пФ.(две пива!) ;) :D

Нема проблем ќе се напиеме ;)

Следно што ке правам е засилувач HSR 50 со BC2876/287 2X2N3055 и некои 2X BC109 стерео верзија гледам има колега тука продава такви транзистори би било добро да си направам еден олдтајмер.
« Last Edit: 10.05.2017, Wednesday, 23:50:42 by dimce »

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Најди ХСР140(2х70) е тоа е класика првите серии со еден бас звучник.
а ова со пивава со Батка ќе се придружам(добиваш приклучок  за антена на станицата)  :)

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
ХСР160 па јас го имам цркнат дома ме мрзи да го правам ставив во моја една неуспешна тема и слики нешто што имам нема везе во секој случај супер батка што ја даде шемава. Ајде малку перверзни порн*чи да ви пуштам да гледате НАТ заставник во некогашната ЈНА сега 60 годишен човек тогаш има земено цел контејнер со ламби значи неговите уреди се фабрички ептен фабрички имам запознаено типови тоест денес запознав аудиофил што 20000 евра има фрлено за аудио опрема. Сега кога ќе умре вели не ми е криво што ќе умрам него женами ќе го продаде поевтино системот него колку што вреди ја лажел ;D ;D ;D ;D вицот е таков но човекот со камион го шверцал но тој виц е вистина некогаш
Еве ви страна за порни*и значи заставников во ЈНА се ова дома го прави подобро од фабрика е еј другари подобро.Перверзија е страната штекерче кај овој е 100 евра болни му купуваат аудиофили дечкото има долби сертификат полагал значи 8) 8) 8) 8) Неможев а да не го спомнам ова пошто денес се дружев со аудиофили. Перверзњаци се тоа кутија се крива па нивоа внатре па стакло па дампинг па лавиринти па на трапез да стои па шестоаголен калем видов што не кружен викам колку драјверот ми вели 4500 евра еден викам колку вати 1300 ми вели  а осум инчен или 8,5 инчи драјвер. Па бас кутијата со песок внатре луѓе еј да ги зема вибрациите од звучникот да трае ако трае како што треба. 8) 8) Перверзија се аудиофилите ама што видов денес неможев да не го опишам значи има перверзњаци гадни гадни  8) 8) 8) 8)
Code: [Select]
https://www.nataudio.com/ Знам дека овде не е место но морав ова да го споделам а гледам се спомува славната ХСР толку од оф топиков че биде али сакав посебно Димче да чуе за НАТ во Крушевац е тоа гратче мало на легенди батка може да го знае заставников пензиониран што украде еден камион ламби шлепер ;D ;D Се шалам али перверзија е човекот 8) 8)
« Last Edit: 12.05.2017, Friday, 03:59:21 by nsu »
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш