Author Topic: Прецизни осцилатори од фамилијата LTC6930-x.xx  (Read 276 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Ми дојдоа до рака неколку примероци, па решив да ги испробам...
Има повеќе верзии од овие интегралци, јас ги искористив LTC6930-8.00 и LTC6930-4.19, првиот има распон од 8MHz до 62.5kHz, а вториот од 4.194304MHz до 32.768kHz. Подесувањето на фреквенцијата се врши преку три пина кои се врзуват за плусот или минусот, како што е објаснето во даташитот (закачен подоле). Иначе според него, точноста на фреквенцијата е 0.09%.
Плочката е минијатурна, со димензии 1.8 х 1.5 cm
Прва употреба - проверка на точноста на фреквенцметарот на неколку фреквенции (8MHz, 4MHz, 250kHz, 62.5kHz)... :D
« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:25:35 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Доста се прецизни еј  8)
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш