Author Topic: Случајно гасење на компјутер ?  (Read 1332 times)

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #15 on: 11.08.2017, Friday, 19:51:47 »
Би сакал да додадам за овој мој проблем,
Иако сега температурите се повисоки, проблем немам со компјуерот.
Направив само една работа, ја деинсталирав AD AWARE.
онака да си знаете :)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #16 on: 11.08.2017, Friday, 22:24:04 »
И стави клима во собата! ;D ;D ;)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #17 on: 12.08.2017, Saturday, 03:06:07 »
И стави клима во собата! ;D ;D ;)

Хахахахаххаха ;D ;D ;D.

Морав да пишам, ме заболе стомак од смеење ;D ;D ;D ;D ;D ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #18 on: 13.08.2017, Sunday, 15:43:21 »
климата е од пред 13 години, Батка не се зезај, не е проблем со температура на амбиентот.
КОј го има инсталирано овој програм нека каже свое искуство, да потврдиме тоа ли е или друго. ;D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #19 on: 13.08.2017, Sunday, 20:40:23 »
Не сум го користел... програмчиња за чистење на adware, spyware и се останато, користам само ако претходно немало ставено некој AV од ESET на машината... или евентуално имало, но постара верзија била.

Ако користам некој од тие програмчиња, најмногу ги користам AdwCleaner и JRT... како најефикасни ми се имаат покажано, а освен тоа, не се инсталираат, еднаш ги пушташ, чистат што чистат и потоа може да инсталираш ESET.

Искрено, не ни препорачувам користење на такви програмчиња како Adaware, Malwarebytes, итн. Како привремена мерка (немало AV, па чистиш колку да не реинсталираш), да, ама освен некој добар AV, не сметам дека уште нешто е потребно. Поконкретен да бидам, добар AV, но и добро исконфигуриран.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #20 on: 13.08.2017, Sunday, 21:04:18 »
Didi не е до програмот веројано.Значи, ако нема конфликт со некој сличен или антивирусен програм. не би требало да се гаси РС поради него.Можеби си имал и некоја опција кликнато, кој ке знае. Најдобро е да си купиш лиценциран антивирус ( има Аvast,AVG можеби ESET(koj jас баш не го обожавам  ;D ;D), веке не се скапи - 700 денари па нагоре.Сега и Kaspersky ќе пушти некоја фри веррзија, брсплатно.Ке видиме со ресурси како ке се носи, за постари РС како твојот :D :D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Одг: Случајно гасење на компјутер ?
« Reply #21 on: 19.08.2017, Saturday, 12:15:58 »
Батка имам лиценциран АВАСТ, го користам многу години, уште кога беше чешки производ,сега е УСА.
освен деинсталирање ништо друго не сум променил во сетринзите. За чистење го користам ГЛАРИ УТИЛС.
Споменатиот програм работи во позадиина и го оптеретувал процесорот,тоа е моја претпоставка.
Доста и е на темава
поздрав