Author Topic: Помош за телевизор Panasonic Lcd Tv модел TX-40C320E  (Read 483 times)

Offline Teslakr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 172
Се работи за тв панасоник tx-40c320e изгорена е напојувачката плочка со ознаки VESTEL 17IPS71, изгорен е мосфетот Q15 7N65B и интегралот IC PMW U202 кој ги носи следните ознаки 10001 под него 5371 дали знае некој што интеграл е овај неможам да најдам ништо со овие ознаки. Најдов сервисна шема за оваа плочка U202 го дава со ознака FAN6300. Ако некој го има сретнато ваков иц нека кажи што е. Благодарам.

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Види подобро.
Треба да е 1Q001
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline Teslakr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 172
Ne se gleda dobro mozebi da e 1Q001 ama zosto na servisnata sema u202 e Fan6300. Dajte nekoja idea za da go najdam. Od tel. pisuvam.

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Разгледај и реши!


BM1Q001FJ-E

Code: [Select]
https://www.scribd.com/document/312356270/bm1q00xfj-e-477211-1
FAN6300

Code: [Select]
http://www.datasheetdir.com/FAN6300+PWM-Controllers
« Last Edit: 03.06.2017, Saturday, 00:09:02 by GigaWatt »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline Teslakr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 172
Фала ти Тома, дали може да се најде сервисна шема за оваа шасија пошто и D37 е пукната а не се гледа што диода е.

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
На оваа шема D37 e зенер диода12V!

Code: [Select]
https://elektrotanya.com/vestel_17ips71-r3_sch.pdf/download.html
« Last Edit: 03.06.2017, Saturday, 00:07:43 by GigaWatt »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -