Author Topic: Купувам кондензатор 47000uF/63V  (Read 895 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Купувам кондензатор 47000uF/63V
« Reply #15 on: 01.08.2017, Tuesday, 13:38:07 »
Тие кондензаторчиња имаат многу помал еср за разлика од електролиите, крепат повисок напон и имаат поголем проток на струја во зависност од капациретот споредбено со ел.конд. Кога филтрираш мрежен напон, рано-разни шумови и пикови ќе помонат низ трансформаторот и диодите и ќе стигнат до електролитите. Сите овие работи ќе ги товарат електеолитите ( иако во мала мера ) а добар дел од ними ќе поминат и низ електролитите не исфилтрирани ради нивмата висока фрекфенција.
Слично, кога се вади максимумот од некој уред, први на удар се електролитите и индукторите што се користат како филтри ( ако ги има ). Овие мали кондензаторчиња се доста способни да се справат со тој удар бидејќи имаат добар проток на струја т.е. брз одзив, па товарот се споделува.


Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Купувам кондензатор 47000uF/63V
« Reply #16 on: 01.08.2017, Tuesday, 13:43:54 »
Благодарам кратко јасно и прецизно и ептен верно видиш така не размислив значи ќе си ставам во иднина. Благодарам уште еднаш
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Купувам кондензатор 47000uF/63V
« Reply #17 on: 01.08.2017, Tuesday, 15:50:12 »
Нема провлем, за тоа сме тука.