Author Topic: Ми треба совет околу кримп клешти (решено)  (Read 2148 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #15 on: 05.08.2017, Saturday, 00:46:07 »
Не секојдневно, али ќе дојде некогаш потреба од 10-20 контакти одеднаш да стегнам, 5 саати ќе утепам со моторцангли и со лемење, а вака за пола саат ќе ги нареда :) А имат такви денови :)
@totii мислам дека тие другите - не комнинораноте се по добри за фастон.
Не дека тие се лоши што ги предложи....

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #16 on: 05.08.2017, Saturday, 00:46:51 »
од логин имам земано јас за 650-700 денари беше баш за фастон клеми и супер служи. а гига разликата помеѓу стегање со моторцангла и ваква клешта не се споредува зашто ваква клешта ептен добро ги стега конекторите и не треба да се лемат...
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #17 on: 05.08.2017, Saturday, 00:50:21 »
Да да, јасно ми е тоа. Затоа потоа и ги лемам ;D.

Не сум имал потреба да ставам дури ни по 10 или 20 дневно... дали сум направил 20 во целиот мој живот ;D. Ама затоа, кримперицата за RJ-45 ми е... парче од работа ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #18 on: 05.08.2017, Saturday, 01:17:19 »
од логин имам земано јас за 650-700 денари беше баш за фастон клеми и супер служи. а гига разликата помеѓу стегање со моторцангла и ваква клешта не се споредува зашто ваква клешта ептен добро ги стега конекторите и не треба да се лемат...
Ќе те замолам на сајтот да ги побараш и ако може да шлапниш еден линкда знам што да барам.
Гига секој со маката :)

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #19 on: 05.08.2017, Saturday, 01:20:27 »
Локално во Штип, се интересирав баш за таква кримперка и ми остана во сеќавање цената.
Провери и во еуротулс.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #20 on: 05.08.2017, Saturday, 01:26:07 »
Логинг имаат експозитура во штип? Еуротулс зе твоите?

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #21 on: 05.08.2017, Saturday, 13:16:45 »
Логинг немаме, а еуротулс ми текна заради големиот асортиман што го имаат.
Сепак кримперката за која што зборев погоре е видов во позната локална железарија, а голем број на железарии дел од артиклите ги набавуваат од еуротулс.

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #22 on: 05.08.2017, Saturday, 21:33:26 »
од логин имам земано јас за 650-700 денари беше баш за фастон клеми и супер служи. а гига разликата помеѓу стегање со моторцангла и ваква клешта не се споредува зашто ваква клешта ептен добро ги стега конекторите и не треба да се лемат...
Ќе те замолам на сајтот да ги побараш и ако може да шлапниш еден линкда знам што да барам.
Гига секој со маката :)

Code: [Select]
http://www.loging.mk/235/185955/0/ShowProduct/Kleshta_za_terminali
ваква слична е мојата, горниот дел е ист, долниот дел има плус за пластични клеми што се (делот за сечење кај што е) и 50-100 денари поскапа беше од оваа што е тука. Таа јас што ја имам неможев да ја најдам кај нив на страната.
« Last Edit: 06.08.2017, Sunday, 03:36:09 by GigaWatt »
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #23 on: 06.08.2017, Sunday, 08:55:35 »
Како таа др-мр што ја предложи од ибеј?
Нз денеска меркур али работит, уште тамо немав видено, додуша и во бриколаж донесле, околу 1200 беше со повеќе димензии за не-изолирами фастон, ваљда се добри.

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #24 on: 06.08.2017, Sunday, 14:43:20 »
дап, како таа последната
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #25 on: 06.08.2017, Sunday, 20:33:19 »
Како се покажани? шПо муаветов задоволен си.
Мада за 5-6 $ какви сака нека се али нервозите се големи со онлајн купувањево.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #26 on: 06.08.2017, Sunday, 21:19:21 »
Зошто нервози? Проблем е само што чекаш, дур да стигнат... инаку, не гледам ништо друго за нервирање.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #27 on: 06.08.2017, Sunday, 22:24:15 »
Епа баш за тоа, прво ги плаѓаш па ги фаќаш/гледаш :) и ако се некој шкарт ете ти ( ми ) нервози :)

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #28 on: 06.08.2017, Sunday, 22:56:59 »
@bicikle да, иста како та од линкот од алфа шо го поставе имам.
@totii таква клешта ко шо бараш е та шо ја спомнав, во Дуна Експорт во Битола ја има, и е 1540 +- ден.

Таа од алфа поубо стега изолирана клема, пошто на врвот стега, ама и таа од Дуната убо стега, тро поќе ке се напниш ама убо стега, ама па зато не-излоран фастон поубо стега во смисла правилно ги витка, а оваа од Алфа некогаш прво ке го свитка едното (едниот дел од U профилчето), па послем другото треба да го стегаш и ко ќе видиш ти иди одма да го сечиш фастонот од шо е убав за гледање  :).

Иначе тие се клештите, утре ќе ги сликам.

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти
« Reply #29 on: 06.08.2017, Sunday, 23:26:28 »
Епа bicikle ризикот е таков кога нарачуваш. Размисли за таа од еуро тулс за фастовите другарче си зема жолта е униор на нејзе пишува тера. Ти понудивме доста размисли си убаво
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш