Author Topic: Потребен ми е потенциометар лизгач 10k  (Read 328 times)

Online Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Потребен ми потенциометар со лизгач од 10k, скршена му е основата каде што се лизга и треба да се замени со нов, за жал не успеав нов да најдам па ако има некој NOS или можеби нов нека ме контактира.

Еве слики од тоа како изгледа, и неколку карактеристики

Должина на лизгање 45мм, рачето е високо 15мм и според она што успеав да најдам на интернет D тип било.
Распоредот на ноџињата е карактеристичен и мора да се задржи таков нема да ми одговара друг тип.

Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!