Author Topic: Аудио Рекордер за Касети (Дек)  (Read 807 times)

Offline dimce

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 257
  • Gender: Male
Аудио Рекордер за Касети (Дек)
« on: 03.10.2017, Tuesday, 22:06:46 »
Здраво дечки

Ме фати една носталгија уште од по одамна да си направам сам свој дек за снимање на касети. Па еве што засега имам направено а ке продолжам да го досредувам. Засега имам некаде стигнато докај 60Khz фреквенција и ќе треба да ја дигнам да оди докај 105Khz. Значи ке треба да се заменат неколку блок кондензатори за фреквенцијата да ја кренеме на това ниво.Некој да помогне со совет кој блок кондензатор треба да се намали за да не губам многу време да експериментирам ако може нека провери во програм нека ја нацрта шемата и во неа да провери тоа би било нај лесно.Плочката јас веќе ја почнав да ја дизајнирам и ќе ја ставам за download. Ви благодарам.
« Last Edit: 04.10.2017, Wednesday, 09:35:59 by GigaWatt »