Author Topic: ТВ Daewoo 2898ST шасија (chassis) CP-775 - вклучува но нема слика и тон  (Read 256 times)

Offline cokeu2

 • Нов член
 • *
 • Posts: 24
Тв-от нема слика и тон. По вклучувањето но светли стенд бај сијаличката.Јас го заменив D1880, беше неисправен и пак исто ќе се вклучи ќе светне сијаличката и нема слика, но нешто прави , цк, цк ...

« Last Edit: 08.10.2017, Sunday, 20:28:46 by GigaWatt »

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2875
 • Gender: Male
ВН трафо ? кондензатор некој во околината.. ?

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Провери го новиот D1880 дали е исправен (иако е нов)!

Правило е, при вакви ситуации да се исклучи врската со вториот извод од ВН трансформаторот и на местото на B+ да се постави сијалица во однос на минус (маса). Ако сијалицата свети тогаш проблемот е во хоризонталниот излезен степен или после ВН трансформаторот (пример вертикален излезен степен). Во спротивно проблемот е „назад“ во напојувањето!
« Last Edit: 07.10.2017, Saturday, 20:52:43 by Toma »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline cokeu2

 • Нов член
 • *
 • Posts: 24
на ВН трафото има 130 волти и нанекој ноги има напон на некој нема ?а на транзисторот кој го сменив нема напон на Емитерот.

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Quote
напон на Емитерот
Претпоставувам мислиш на колекторот!
Емитерот е на минус (маса) и нормално нема никаков напон!

Шема
Code: [Select]
https://elektrotanya.com/daewoo_2594st_2896st_2898st_28g2st_25g1st_29g1st_ch_cp775.pdf/download.html
« Last Edit: 07.10.2017, Saturday, 21:43:00 by Toma »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -