Author Topic: Проблем со TV LED-3D LG 42LW5590 - ZE  (Read 349 times)

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 929
 • Gender: Male
Проблем со TV LED-3D LG 42LW5590 - ZE
« on: 14.03.2018, Wednesday, 22:31:02 »
Здраво колеги,
Имам проблем со тв LG 42LW5590 - ZE, телевизорот има стендбај, кога ќе се уклучи светнува доле како да е уклучен ама нема слика ни звук. На даљинското не реагира ниту едно копче освен power и може само да се уклучи/исклучи.
Го отворив, ги мерев напоните ги дава OK, ги испитав електролитите исто ОК,.. така да напојувањето би требало да е добро, изгледа другата плоча е проблемот.
Ова е внатре ТВ:Ова се ознаките:Па некоја насока да ми дадете што да проверам
Фала
« Last Edit: 14.03.2018, Wednesday, 23:44:44 by MarkoMK »
Life is too short to remove USB safely ..

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Re: Проблем со TV LED-3D LG 42LW5590 - ZE
« Reply #1 on: 14.03.2018, Wednesday, 23:31:14 »
Ако е
Main Board EAX64405501(0) 11.04.25 H.H.S
Spi Flash - (IC5202) - 25X20BV
Eeprom - (IC602) - 24C16WP
Пробај да го исчиташ 24C16WP и повторно вчиташ во истиот, а уште подобро во ново 24C16WP.
Еве тоа како идеја!

Шасијата треба да е LD12C
 


Code: [Select]
http://www.mediafire.com/convkey/664a/abpciqda6a3am0zzg.jpg
« Last Edit: 15.03.2018, Thursday, 00:00:19 by GigaWatt »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 929
 • Gender: Male
Re: Проблем со TV LED-3D LG 42LW5590 - ZE
« Reply #2 on: 14.03.2018, Wednesday, 23:51:18 »
Не ги гледам сликите...
Ги презакачив.. претходно изгледа беа големи па не ги прикажуваше
Life is too short to remove USB safely ..

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 929
 • Gender: Male
Re: Проблем со TV LED-3D LG 42LW5590 - ZE
« Reply #3 on: 14.03.2018, Wednesday, 23:56:05 »
@Toma
Main board e: EAX64294002(1) 11.03.28 K.D.U.
Life is too short to remove USB safely ..