Author Topic: Ми треба совет околу модули на 433 MHz за Ардуино  (Read 631 times)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Дали има некој искуство со овие радио модули кои се користат во комбинација со Ардуино?

Сакам да порачам ама ме зачудува ова:

На сликата на огласувачот ке забележите трансмитер со два калемиОд друга страна муштериите ставаат слики од пристигнатите нарачки и лупаат по 5 звезди и викаат дека се задоволни, но како што гледам на нивните слики, нема калеми на предавателниот модул:


Дали на некој му е јасно што е финтава ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Најверојатно калемите се од долната страна на плочката. Види ја горната плочка од втората слика. Сенката не паѓа рамномерно. Како од едната страна плочката да не е поставена на рамно, а очигледно е дека е поставена на рамен картон. Најверојатно малку е сменет дизајнот на плочката и во поновите верзии (оние кои ги продаваат), калемите се на долната страна од плочката.

А дури и ако ти стигнат без калеми, секогаш може да се побуниш и да си ги бараш парите назад ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
ако сакаш пиши ке ти дадам таков комплет бесплатно, само ке треба да дојдеш да го земеш (или до тафталиџе или до ѓорче) :D
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Фала друже за понудената пимош но зедов денес од еден пријател еден пар модули.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.