Author Topic: АТХ напојување како полнач за батериска штрафилица?  (Read 1708 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9352
 • оптимист до крај!
Јас би ти препорачал на пазар да најдеш некое напојување од постариве лап топи за 17 волти и 3-4 А за евтини пари. Ако одиш со преправка со нови батерии може да се разочараш.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2875
 • Gender: Male
Онда некој малер ме прати :D
Све биле со ќелии изгорени, пробав на сијалица и штафилица ама за скоро рикнаа.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Мери напон на ќелиите. Ако е до кај 3V, има шанси да се оправи, наполни ја со полнач, ги има на ebay, по 2, 3 долари се. Ако се наполни како што треба, до кај 4.1, 4.2V, ќе тера. Ако не дигне повеќе од 3, 3.1, 3.2V, не ја бива.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."