Author Topic: Проблем со SMD лемна станица BAKU BK-702B  (Read 1529 times)

Offline totii

  • Ентузијаст
  • **
  • Posts: 83
  • Gender: Male
Re: Проблем со SMD лемна станица BAKU BK-702B
« Reply #30 on: 17.05.2018, Thursday, 19:30:46 »
Здраво колеги послем подолго време се вратив на станицава и го решив проблемо така што направив нова контрола на копресорот односно димер од следнава шема со тоа што го додадов релето кое како што пишав погоре ја прекинува фазаа на димерот и додадов еден отпорник 15К 5W на излез паралено со компресорот,еве и една слика како испадна.

Кога се вклучува дувалката се вклучува и релето и тогаш е активен димерот и има фина регулација од 15V до 230V при исклучување на дувалката релето останува активно додека не ја намали тепературата под 75 степени а потоа се гаси а со тоа го гаси и компресорот.
Благодарам на сите кој се вклучивте да ми помогнете.  :)
« Last Edit: 18.05.2018, Friday, 01:19:41 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Re: Проблем со SMD лемна станица BAKU BK-702B
« Reply #31 on: 18.05.2018, Friday, 01:08:55 »
Нема проблем ;).

А ја исфрли аux board од комбинацијата? Може некоја слика од внатрешноста, како си го извел тоа?

EDIT: Ја средив сликата, не ја прикажуваше бидејќи не е директен линк до слика. На imgbb.com не се генерираат директни линкови до слики. Добро е што си отворил account на некој image hosting сајт, но отвори на некој кој дозволува direct linking ;).

Еве како треба да се post-ира слика со директен линк до сликата ;).

Code: [Select]
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=12651.0
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."