Author Topic: Препознавање на чип од ECU на Audi  (Read 813 times)

Offline Steff_92

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
 • Gender: Male
Препознавање на чип од ECU на Audi
« on: 22.04.2018, Sunday, 00:17:21 »
Здраво,

Mе интересира како може да ги препознам чиповите означени со црвено, па соодветно да побарам програматор за нив.

По google нешто не можам да се снајдам. Само информација наоѓам дека се користи во Bosch ECU ??

« Last Edit: 22.04.2018, Sunday, 23:34:31 by GigaWatt »

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 789
Re: Препознавање на чип од ECU на Audi
« Reply #1 on: 22.04.2018, Sunday, 00:51:54 »
B58911 = EPROM 27C010
Жан

Offline Steff_92

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
 • Gender: Male
Re: Препознавање на чип од ECU на Audi
« Reply #2 on: 22.04.2018, Sunday, 12:10:00 »
Благодарам, порачано

Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/Genius-G540-USB-Universal-Bios-GAL-Programmer-EPROM-FLASH-51-AVR-PIC-MCU-SPI-support-6000/624769856.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.hFcPqI
Ќе ми го треба после и за 29F010 што ќе го користам како заменски за 27.

Offline Steff_92

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
 • Gender: Male
Re: Препознавање на чип од ECU на Audi
« Reply #3 on: 19.05.2018, Saturday, 18:09:38 »
Програматорот стигна меѓутоа не го чита чипот.
Реакција на кинезите е дека бил Bosch производител и не читале B58911.

Дали некој има програматор за платена услуга за исчитување и запишување на 2 чипа ?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10788
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Препознавање на чип од ECU на Audi
« Reply #4 on: 19.05.2018, Saturday, 18:57:44 »
Хммм... би ти помогнал, ама немам програматор... имав намера да го нарачам TL866 MiniPro, ама сеуште го немам нарачано :S.

Ми текна дека може да пробаш со стара матична плоча (од P4 сериите) и UniFlash... со hot swap... можно е да профункционира. Еднаш така поправив некоја стара контрола за печка за леб (од оние индустриските). Газдата имаше две, едната не функционираше, од другата го исчитав софтверот и го запишав во првата со помош на стара P4 плоча... проработе... UniFlash ќе ти даде еден куп предупредувања, не одговара за оваа плоча, овака, онака, дрн, дрн, дрн... игнорирај се и остави го да го испрограмира ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."