Author Topic: ТВ NEO LED-2400 FHD - софтверски проблем (Решено)  (Read 376 times)

Offline gonik

 • Нов член
 • *
 • Posts: 11
Модел: LED2400FHD
Главна плоча: Т.ЕМЕ380.61
SPI Flash 25Q64FVSIG
Напојување: AY035D-2SF03
Здраво на сите. Проблемот со овој ТВ е што кога се стартува се покажува плава слика со лого NEO на средина. Потоа ниедна операција преку даљинското и локалната тастатура не функционира. Најверојатно проблемот е во програмот, па ако некој го има за овој модел нека го постави тука или на маил. Било би добро да е проверен и исправен да не би го разлемувал колото неколку пати бидејќи е smd. Поздрав.... E-mail gorannik79@yahoo.com
« Last Edit: 04.05.2018, Friday, 23:25:58 by GigaWatt »

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Re: ТВ NEO LED-2400 FHD - софтверски проблем (Решено)
« Reply #1 on: 25.04.2018, Wednesday, 00:08:14 »
Прво вака.
Имаш поставено една тема и немаш завршен збор, во смисол си го направил, не си го направил или си дигнал раце од поправка.
Темата е http://elektronika-mk.net/index.php?topic=12993.msg112304#msg112304. Напиши ако се сеќаваш што и како било!

Второ.
Многу важен податок кој го немаме, а тоа е ознаката на панелот.
Предлог
Исчитај ја содржината од стариот  25Q64FVSIG и вчитај ја во нов 25Q64FVSIG.

Под услов панелот да е M236H1-P01 види на оваа адреса
Code: [Select]
http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/neo/neo_led_2400fhd_shassi_main_board_t_eme380_61/411-1-0-43304
« Last Edit: 25.04.2018, Wednesday, 00:21:38 by Toma »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline gonik

 • Нов член
 • *
 • Posts: 11
Quote
Исчитај ја содржината од стариот  25Q64FVSIG и вчитај ја во нов 25Q64FVSIG.
Ова не помага, си останува истиот проблем.
Но затоа во стариот чип го вчитав дампот од линкот што е поставен и работи одлично. За пристап до можноста за симнување од сајтот морав да решавам тест за да ме регистрираат. Панелот е со таа ознака. Како и да е работата е успешно завршена...благодарност до колега Тома  :)
« Last Edit: 04.05.2018, Friday, 21:43:16 by gonik »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Еве го dump-от и на elektrotanya ;).

Code: [Select]
https://elektrotanya.com/neo_led-2400_fhd_chassis_t.eme380.61_panel_m236h1-p01_eeprom_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."