Author Topic: Проблем со LED ТВ Quart LP32 MSD309 нема stby (Решено)  (Read 767 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Проблем со LED ТВ Quart LP32
« Reply #15 on: 11.06.2018, Monday, 11:03:09 »
Да, тогаш дефинитивно колото е изгорено.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Re: Проблем со LED ТВ Quart LP32
« Reply #16 on: 11.06.2018, Monday, 12:42:53 »
Ако е OB2273 SOT-23-6 тогаш замени се
GR8876A=LD7575PS
OB3350CPA=LD7750R
LD7536RGL=OB2273=NCP1271
GR6961=FAN4961
Code: [Select]
http://televid-sib.ru/index.php?PHPSESSID=33mofb9imnc0ivh4g2isd8ksr0&topic=16606.msg54340#msg54340
UC3863 LD7535(A) OB2263 R7731 GR8830 GR8836 SF1531 UC3873 OB2273 LD7536 SF5542 и др SOT-26 .

Code: [Select]
http://monitor.net.ru/forum/pwm-ic-for-smps-introduction-download-35331.html
« Last Edit: 12.06.2018, Tuesday, 00:14:07 by GigaWatt »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline totii

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 83
 • Gender: Male
Re: Проблем со LED ТВ Quart LP32
« Reply #17 on: 13.06.2018, Wednesday, 08:40:56 »
Пробелемот е решен со замена на IC1 со оргинално OB2273 и сега телевизорот си функционира најнормало.Благодарам за помошта.

Offline frost5551

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Aко има некој фирмвер (firmware) за овој модел, би замолил да го постави.
« Last Edit: 29.06.2018, Friday, 10:42:03 by Toma »

Online Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1171
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Потврди и напиши ги податоците од главната плоча (MB) од панелот или матрица (екранот) Tcon  itn...
За MSD309  имаш овде па избери.
Code: [Select]
http://remont-aud.net/search/?q=MSD309&t=0
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline frost5551

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
se e isto kako vo prviot post samo ke nadopolnam, tip na panel: K320WL1.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Прво, можеше да го пишеш post-от на килица. Ако не си во можност да пишуваш со кирилично писмо, може да наведеш во post-от дека пишуваш од телефон или некој друг преносен уред.

Второ, истото можеше да го најдеш и со пребарување на зборот „K320WL1“ на линкот кој го има дадено Toma во претходниот post.

Code: [Select]
http://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/ktc/china_32l13n_hd_av/417-1-0-11285
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."