Author Topic: Општи прашања поврзани со аналогната електроника  (Read 118912 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Ќе добиеш солидна континуирана струја, но не и висока максимална струја :)
Имав таков проблем со полнач за акумулатор, чиј регулатор е 20А, но при верглање дава далеку повисоки струи. Иако грецот беше од 4х slb3040pt кои се 2х30А. Заштитата беше.доволно брза за 2n3771, но не и за диодите.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Епа ќе ставиш 4 или 6 такви диоди, не 2 ;). Шотки се, не можеш да очекуваш толеранции како кај силициумските :S.

Како за без пари, супер се ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Уште членот да кажеше за која намена се...
4х60 А пеки, ќе крепат :)