Author Topic: Најевтини делови во државата  (Read 4386 times)

Offline triology

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 162
Одг: Најевтини делови во државата
« Reply #15 on: 19.01.2012, Thursday, 22:51:10 »
Цени на делови од Алфа:


1N4148 - 2 ден.
1N4003 - 2 ден.
1N4007 - 2 ден.
1n4004 - 2 ден.
NE5532 - 20 ден.
NE5534 - 25-30 ден.
LM833 - 25-30 ден.
2N3055 - 25 и 35 ден.
TL071 - 12 ден.
TL072 - 12-15 ден.
TL074 - 12-15 ден.
LM317 - 14 ден.
LM337 - 24 ден.
7818 регулатор - 12 ден.
7824 регулатор - 13 ден.
Dip8 подножје - 3 ден.
Грец 1А 400V - 35 ден.

ВТ Електроника

NE5532 - 13 ден.
NE5534 - 23 ден.
2N3055 - 30 ден.
TL071 - 10 ден.
TL072 - 10 ден.
TL074 - 10 ден.
LM317 - 15 ден.
LM337 - 25 ден.
7818 voltage regulator - 15 ден.
7824 voltage regulator - 15 ден.


Поздрав
« Last Edit: 23.02.2012, Thursday, 22:21:07 by triology »

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Најевтини делови во државата
« Reply #16 on: 19.01.2012, Thursday, 23:14:02 »
Ова се цени од алфа електроник од битола, и тоа за 1 парче

сите отпорници од 1W --- 3 денари
сите отпорници од 0.5W --- 2 денари
сите отпорници од 10W --- 20 денари
сите отпорници од 5W --- 10 денари
сите отпорници од 1/4 и 1/6W --- 1 денар

сите тример потенциометри --- 8 денари
сите повеќеобртни тример потенциометри --- 30 денари
сите потенциометри --- 30 денари

диода BZX85C33 --- 5 денари
диода 1N4004 --- 2 денари
диода BZX15 --- 5 денари
шотки бариера MBR1645 --- 34 денари
7 сегментни дисплеи --- 25 денари
грец B40C800 --- 30 денари
грец MDA3501 --- 100 денари
 
диак KR100/BR100 --- 14 денари
триак TIC236D --- 68 денари
триак TIC206D --- 49 денари
транзистор BC547B --- 3 денари
транзситор BC557B --- 3 денари
транзистор BDV65B --- 43 денари
транзистор 2N2906 --- 12 денари

оптокаплер CNY17-2 --- 10 денари
интегрално CD4011 --- 12 денари
интегрално ICL7107CPL --- 86 денари

регулатори од типот на MC78XX --- 12 денари  (LM7805, 7812, 7809...)
регулатори од типот на MC79XX --- 12 денари  (LM7905, 7912, 7909...)


Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline IvNiDu

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Одг: Најевтини делови во државата
« Reply #17 on: 31.10.2012, Wednesday, 21:49:57 »
Елате в София. Тука са без пари - струват стотинки.....

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Најевтини делови во државата
« Reply #18 on: 31.10.2012, Wednesday, 22:11:49 »
Има една изрека * До Солуна - сто сомуна...*Битола е поблизу и наша си е.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Најевтини делови во државата
« Reply #19 on: 31.10.2012, Wednesday, 23:00:06 »
До ИВАН од Софија: Деловите и тука се стотинки, но RF деловите се многу ретки и скапи, вероватно и во Софија е тешко да се најде MRF RF или KT RF руски транзистори.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.