Author Topic: Мојата/Вашата работилница  (Read 35690 times)

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3212
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #15 on: 01.10.2010, Friday, 17:46:39 »
чива работилница??? јас у моментов немам работилница, си мислев кога ке си ја средам да ја сликнам и да отворам ваква тема, ама ме претркаа...иначе браво...ептен ти е средена работилницата..за разлика од мојата каква што беше...
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #16 on: 01.10.2010, Friday, 17:56:32 »
фала за добрите коментари и реповите!Инаку го користам екранот т.е. малиот ТВ како осцилоскоп имаше на форумов еден осцилоскоп со ПИЦ12Ф и јас го направив!!Работи многу добро!
ПС.Ја суредив но да видовте како беше пред неколку месеци... :o ;D ;D ;D

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #17 on: 01.10.2010, Friday, 18:00:44 »
фала за добрите коментари и реповите!Инаку го користам екранот т.е. малиот ТВ како осцилоскоп имаше на форумов еден осцилоскоп со ПИЦ12Ф и јас го направив!!Работи многу добро!
ПС.Ја суредив но да видовте како беше пред неколку месеци... :o ;D ;D ;D
Aj дај некое сликиче од тој осцилоскоп во работа да видиме како е. ;) :D
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #18 on: 01.10.2010, Friday, 18:01:21 »
ќе поставам! ;) ;D

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #19 on: 01.10.2010, Friday, 18:20:37 »
ќе поставам! ;) ;D
We are waiting for the pictures.  :D
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #20 on: 01.10.2010, Friday, 18:32:40 »
има ли некој друг слики од неговата работилница!? ;) ;D ;D

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3212
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #21 on: 01.10.2010, Friday, 18:49:30 »
јас кажав погоре...немам работилница  >:(
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5238
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #22 on: 01.10.2010, Friday, 18:49:54 »
јас ќе ставам ама не сега, малку сум зафатен :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #23 on: 01.10.2010, Friday, 18:50:41 »
ок! ::)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #24 on: 01.10.2010, Friday, 19:06:23 »
На Bojan еднаш му пратив слики од мојата работилница, ако ги чува солободно нека ги стави ;), јас изгледа ги избришав ;D. I just have to warn you, don't jump from your seat when you see it ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #25 on: 01.10.2010, Friday, 19:13:01 »
На Bojan еднаш му пратив слики од мојата работилница, ако ги чува солободно нека ги стави ;), јас изгледа ги избришав ;D. I just have to warn you, don't jump from your seat when you see it ;D.
Jesus please don't let me die when I see GigaWatt's workshop  ;D


П.С: Не ме бива english ако има грешка у пишувањето поправете ме. :D
« Last Edit: 01.10.2010, Friday, 20:55:10 by Malecko »
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #26 on: 01.10.2010, Friday, 19:22:36 »
Добар си, само грешка во синтакса имаш ;), треба големо i, не мало ;D. Ај јас ќе побарам да не случајно ги чувам ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #27 on: 01.10.2010, Friday, 20:55:40 »
Добар си, само грешка во синтакса имаш ;), треба големо i, не мало ;D. Ај јас ќе побарам да не случајно ги чувам ;D.
Сега добро е професоре по англиски ;D :D
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10796
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #28 on: 01.10.2010, Friday, 21:03:04 »
Да, еве ми ги сликите од работилницата, ги најдов ;D. Како што споманв претходно, не се препорачува срцево болните да ги гледаат овие слики ;D.

   
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Одг: Мојата/Вашата работилница
« Reply #29 on: 01.10.2010, Friday, 21:31:58 »
Ajдеееее колку се жалеше каква ти е работилницата,а супер е и кај мене е таква.Немај гајле на сите ни се такви работилниците :).Пред да ги отворам сликите си викав дај да изработам еден дефибрилатор ама добро пројдов не ме мавна срцев удар кога ја видов твојата работилница хах ;D :D :D
If you're good at something, never do it for free... -Joker