Author Topic: Ретки електронски компоненти  (Read 11071 times)

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Одг: Ретки електронски компоненти
« Reply #90 on: 16.06.2014, Monday, 17:39:35 »
Првата слика „Selenium rectifiers“ 250V 75mA


Втората слика BYY47 Silicium слојна диода со основни карактеристики > 800V 1A

За третата слика претпоставувам(не тврдам) дека е двострана диода Слично како шематскит приказ од сликата
Оваа како репер за амперите!« Last Edit: 17.06.2014, Tuesday, 16:59:28 by Toma »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline KiloVolt

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 719
 • Gender: Male
 • Високонапонски Фанатик
Одг: Ретки електронски компоненти
« Reply #91 on: 17.06.2014, Tuesday, 12:21:04 »
Quote
Втората слика BYY44 Silicium слојна диода со основни карактеристики > 800V 1A
Не е таа, јас тие што ги имам се BYY47... ;)
Temporary things have a nasty habit of becoming permanent.

High voltage experimenting is like the mafia, once you're in, you ain't getting out!

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Одг: Ретки електронски компоненти
« Reply #92 on: 17.06.2014, Tuesday, 16:58:49 »
Грешката е моја ! Сум гледал за BYY47  а сум напишал за BYY44 ! Инаку BYY44 е за 450V 1A.
Значи

Втората слика BYY47 Silicium слојна диода со основни карактеристики > 800V 1A

ПП- Исправено и во претходниот пост.
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline xantox

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 165
Одг: Ретки електронски компоненти
« Reply #93 on: 15.10.2014, Wednesday, 16:06:14 »
Дали може да се најде AD8307 ???
Од интернет може, ама за кај нас прашувам.

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 103
Одг: Ретки електронски компоненти
« Reply #94 on: 05.03.2015, Thursday, 18:54:29 »
Ќе ве молам за помож налетав на mc4060 со 14dip имам hcf4060 со 16dip барав на интернет нема mc4060 со 14dip ваши совети дали можи да се прави кобинација од hcf4060

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1824
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Одг: Ретки електронски компоненти
« Reply #95 on: 05.03.2015, Thursday, 18:58:36 »
Не постои 4060 со 14 пина. Веројатно е некое друго коло маскирано како MC4060 :(
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.