Author Topic: Каков инструмент користите ?  (Read 17164 times)

Offline Zdravkovski

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 500
 • Gender: Male
 • elektricar
  • најдобриот електричар во Велес
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #150 on: 21.04.2018, Saturday, 19:51:11 »
еве ме мене пак на темава бидејќи стариот си ја отпеа песната и од пред три недели го нарачав и со нетрпение го очекувам инструментов UNI-T UT890Dеве и линк
Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/UNI-T-UT890D-True-RMS-Digital-Multimeter-Electrical-Test-Handheld-Tester-Capacitance-DC-AC-Voltage-Ammeter/32818437122.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.uoPE2X]https://www.aliexpress.com/item/UNI-T-UT890D-True-RMS-Digital-Multimeter-Electrical-Test-Handheld-Tester-Capacitance-DC-AC-Voltage-Ammeter/32818437122.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.uoPE2X
« Last Edit: 18.05.2018, Friday, 00:25:01 by GigaWatt »

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #151 on: 21.04.2018, Saturday, 20:42:04 »
Јас користам ваков и за сега сум презадоволен.

Code: [Select]
http://www.mastech-group.com/products.php?cate=95&PNo=211#images
« Last Edit: 21.04.2018, Saturday, 21:02:35 by Toma »

Offline Zdravkovski

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 500
 • Gender: Male
 • elektricar
  • најдобриот електричар во Велес
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #152 on: 21.04.2018, Saturday, 21:08:42 »
Јас користам ваков и за сега сум презадоволен.

Code: [Select]
http://www.mastech-group.com/products.php?cate=95&PNo=211#images

ова струјна клешта ли е? инаку на работа професионално и секојдневно ја користам оваа ампер клешта од mastech
Code: [Select]
http://www.mastech-group.com/products.php?cate=97&PNo=217и унимер исто од mastech постар модел Mastech MY61
« Last Edit: 21.04.2018, Saturday, 22:08:57 by Toma »

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #153 on: 21.04.2018, Saturday, 21:13:07 »
Да да, супер се, иначе некој дали има користено интрумент од testo, имат и унимери и струјни клешти.

Offline Zdravkovski

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 500
 • Gender: Male
 • elektricar
  • најдобриот електричар во Велес
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #154 on: 21.04.2018, Saturday, 21:20:11 »
Да да, супер се, иначе некој дали има користено интрумент од testo, имат и унимери и струјни клешти.

мене ми се малку незгодни струјниве клешти (габаритно) и ги користам само кога мерам големи товари на струја (пр.поголеми мотори, струја од апарати за заварување...) а за мерење напон, отпор, исклучиво мултиметар.

а овие што ги спомна јас искрено не ни знаев дека постојат и никогаш не сум ги користел а ми изгледаат доста "футуристички" ;D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #155 on: 21.04.2018, Saturday, 21:31:29 »
Јас користам ваков и за сега сум презадоволен.

Code: [Select]
http://www.mastech-group.com/products.php?cate=95&PNo=211#images

Мене не ми отвора ништо... бланк.

Овој ли е?

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #156 on: 21.04.2018, Saturday, 21:52:49 »
Мене ми отвори, тој е.

Offline MostNightMare

 • Нов член
 • *
 • Posts: 5
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #157 on: 17.05.2018, Thursday, 14:52:14 »
Mastech MY 64; Eндемичен вид. Можеби и единствен што останал од МУ64 серија со 100% исправни подрачја :) Или можеби правилно сум го користел :D :D
Fluke 175 also.
#Necroposting :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #158 on: 18.05.2018, Friday, 00:29:22 »
Има копии од него, ама да, од аспект на дигитален мултиметар, ендемичен вид е ;D.

Еве како изгледаат копиите, со тоа што на оригиналот, заштитната гумена маска му беше жолта ;)... како што им беше и на сите мултимтери од тој период ;).Јас скоро се што користам моментално е со auto range... не знам, некако ме смрзе да штракам по тоа преклопникот ;D.

Сака да си купам копија на Fluke 175. Ги има на ebay, не се скапи, 30 и нешто долари ;). Еве го оригиналот, а под него се копиите, Vichy VC97 и Vichy VC99. И двата се 3.75 цифрени, ама мислам дека VC99 имаше поголемо мерно подрачје за кондензатори и... уште нешто, не ми текнува. Може да се начекаат и под Vici и Victor, тоа се копии на копиите ;D.

« Last Edit: 18.05.2018, Friday, 19:13:33 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline MostNightMare

 • Нов член
 • *
 • Posts: 5
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #159 on: 19.05.2018, Saturday, 17:12:12 »


Јас го имам во оваа верзија. Сега поновиве модели како MY74 (МУ74) имаат лепенки Пуцтец Пуцтек / Puctec   ((Пуцкет Пуцтек:D ))
Инаку, во Логинг има некоја промоција на FLUKE 175 (Флук 175) за 12.000,оо 12.000,00;
« Last Edit: 19.05.2018, Saturday, 18:45:11 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Каков инструмент користите ?
« Reply #160 on: 19.05.2018, Saturday, 18:49:47 »
Ма какви 12.000 не им плаќам толку. Еве споредба на Vichy VC99 со инструменти на Fluke, па да видиме кој е подобар ;). Гледајте го клипот до крај, ќе видите кој прв ќе отиде во OL и кој е попрецизен 8).Околу 35 долари се на ebay, имам намера да си купам еден, па ќе пишам каков е ;). Само отвори го откако ќе го земеш, прелеми нешто по потреба и бркај работа ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."