Author Topic: Бротче BabyBoot  (Read 2203 times)

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Бротче BabyBoot
« on: 23.11.2010, Tuesday, 09:55:12 »
Да не го расипам форумот,да не стане форум за моделарство ќе поставам само два фајла за изградба на едно бротче кое ќе  го градам оваа школска година!Ќе има електроника моја,значи целосно хомемаде!Исто така ке биде од Емитер контролата со PIC16F84,
Мислам дека има некој моделари и тие ќе изработат едно вакво! :D
« Last Edit: 25.12.2010, Saturday, 07:19:33 by SKOLS »

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #1 on: 23.11.2010, Tuesday, 10:44:33 »
Не се плаши, штом во бротчето има електроника у спат слободно стави го цел проект.
Без разлика што се работи за моделарство, чим има електроника ставај и небери гајле. Проблем би било ако се работи за моделарство без никаква електроника.

радио контролата како планираш да ја изведеш?
« Last Edit: 23.11.2010, Tuesday, 10:46:10 by DX-er »
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #2 on: 23.11.2010, Tuesday, 10:48:00 »
со од емитер проектот!со хибридни модули на 433 МХз

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #3 on: 23.11.2010, Tuesday, 10:57:49 »
со од емитер проектот!со хибридни модули на 433 МХз
Колку пари се тие модули? Има еден проблем со тие модули, тоа е нивната мала снага која е само 1mW.
Мислам дека со таа снага дометот ке биде многу мал :( да видиш некој друг модул на друга фрекфенција со поголема снага или евентуално сам да го направиш модулот.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #4 on: 23.11.2010, Tuesday, 10:59:21 »
со од емитер проектот!со хибридни модули на 433 МХз
Колку пари се тие модули? Има еден проблем со тие модули, тоа е нивната мала снага која е само 1mW.
Мислам дека со таа снага дометот ке биде многу мал :( да видиш некој друг модул на друга фрекфенција со поголема снага или евентуално сам да го направиш модулот.
А да ставам Xbee!што мислите?
Инаку модулите читав се 5мватни!и надвор до 100 метра ке фатат!
А овие хбее колку пари се,да не знае некој!?

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #5 on: 23.11.2010, Tuesday, 11:40:55 »
скапи се Xbee
инаку има модели кој дофаќаат и до 2km
е сега кај нас се наоѓаат само до кај 200-350м
и коштаат од 600 па до ~, и тоа по модул :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #6 on: 23.11.2010, Tuesday, 12:08:24 »
а каде може да ги најдам!?
Во која продавница ги има!?Дали има во Алфа!

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1824
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #7 on: 24.11.2010, Wednesday, 16:05:58 »
Во конрад има серво моторчиња, приемник и далечинско кој одговара за тие приемници само се разбира дека (освен моторчињата) се доста скапи.
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #8 on: 24.11.2010, Wednesday, 16:08:59 »
за тие далечинска не пише која им е излезната моќ, кога видов 2,4GHz аааа бегај !


колку пари се бензинските мотори?
« Last Edit: 24.11.2010, Wednesday, 16:15:44 by DX-er »
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #9 on: 24.11.2010, Wednesday, 17:33:45 »
колку пари се бензинските мотори?
3500 денари!ама без свеќица!

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #10 on: 24.11.2010, Wednesday, 17:45:43 »
а колку кубици е моторчето ?
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #11 on: 24.11.2010, Wednesday, 17:56:19 »
1,5 кубен сантиметар! ;D

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #12 on: 24.11.2010, Wednesday, 18:00:09 »
Овие моторчиња обично се користат за летала,за бродови има добри електромотори со пренос
и поекономични се,а и помал еризикот ако бродот настрада и потоне ;D ;D ;D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #13 on: 24.11.2010, Wednesday, 18:10:50 »
дали некој правел хеликоптери!??

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Бротче BabyBoot
« Reply #14 on: 24.11.2010, Wednesday, 20:44:48 »
колку пари се бензинските мотори?
3500 денари!ама без свеќица!
aма кај ке му најдам свекица за него бидејки не се продава со него? и ако знаеш колку пари е пиши.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.