Author Topic: Пресметка за добивка на сончева сила од панели за секое место во Македонија  (Read 732 times)

Offline MAKEDONIA

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 1257
  • Gender: Male
  • Da bides idiot e najtesko,konkurencijata e silna
 slucajno dojdov do korisna strana za presmetka na dobivanje sila od sonceto so soncevi kletki pogledni kakvi geogravska sirina i dolzina ima bas ova mesto vo Strumica vo primerot zedov najeftina kletka od 1.3 X 0,99m

Code: [Select]
http://macedonian.wunderground.com/calculators/solar.html


« Last Edit: 10.03.2011, Thursday, 15:28:23 by GigaWatt »

Offline Bojan

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 3213
  • Gender: Male
  • Turn it ON and keep it ON
хееех, супер страна оваа, како ги погаѓаш работиве алал да ти е :D не би сонувал дека би имало вакво нешто на интернет...
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)