Author Topic: Програмски јазик C - Керниган и Ричи  (Read 3014 times)

Offline Eptesicus

 • Баниран
 • Нов член
 • *
 • Posts: 31
 Програмски јазик C [II издание] Брајан В. Керниган Денис М. Ричи


Од предговорот:
„Како што рековме во предговорот на првото издание, „С станува покорисен како што расте и искуството во работата со него“. После десетгодишно дополнително искуство, се уште го мислиме тоа. Се надеваме дека оваа книга ќе ви помогне да го научите С и успешно да го користите.“
„Второто издание на „Програмски јазик C“ го опишува С на начин како што е дефиниран од ANSI стандардот. Иако ги забележавме местата кај кои јазкот еволуираше, одлучивме исклучително да пишуваме во новиот облик. Во најголем дел разликите се незначителни; највпечатлива измена е новиот начин на декларирање и дефинирање на функциите. Модерните компајлери веќе ги поддржуваат најголемиот дел од деловите на стандардот.“

[archive password: feIT123*] [pdf] [53,2 MiB]
Code: [Select]
http://rapidshare.com/files/440896544/ckr.rar
« Last Edit: 09.01.2011, Sunday, 19:24:19 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10857
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #1 on: 09.01.2011, Sunday, 20:02:03 »
Конечно некоја книга за C на Македонски ;). +rep имаш од мене ;).

Еве и mirror кој не бара password за архивата ;).

permanent mirrors:

Code: [Select]
https://app.box.com/s/qhzdztl6sh57n23i3su4
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/415845A0DD164D4ABCEC378AC03C925AY
« Last Edit: 29.06.2014, Sunday, 08:02:13 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Ilcebt

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 281
 • Gender: Male
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #2 on: 27.09.2011, Tuesday, 20:46:53 »
Ај ако можи презакачете го на rapidshare оти преку mirрor  треба дел по дел да download-ирам а од овај првиот линк не се download-ира ;)
Кога ќе дојдеш да читаш на форумот не дреми и не биди скржав. Помагај и ќе ти биде помогнато ! Правила ;)

Online Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #3 on: 27.09.2011, Tuesday, 20:52:31 »
можеш истовремено да ги довнлоадираш сите од миророт, не мора да чекаш да симниш еден па после уште еден дел :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline Urahara

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 194
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #4 on: 27.09.2011, Tuesday, 22:42:32 »
Нели беше забрането warez ?

Online Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #5 on: 28.09.2011, Wednesday, 16:16:56 »
и сеуште е, ама проблем е што книгава тешко се наоѓа, кога бев јас во библиотека некни ми вика таа библиотекарката доне си ми индекс ќе ти ја дам книгава да си ја ископираш пошто само неколку примероци имаат, и тоа е забрането па пак се служиме со такви работи
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline Urahara

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 194
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #6 on: 28.09.2011, Wednesday, 18:00:56 »
и сеуште е, ама проблем е што книгава тешко се наоѓа, кога бев јас во библиотека некни ми вика таа библиотекарката доне си ми индекс ќе ти ја дам книгава да си ја ископираш пошто само неколку примероци имаат, и тоа е забрането па пак се служиме со такви работи

и сега забрането е или не е забрането кога книгата ја нема во библиотека ?

Online Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #7 on: 28.09.2011, Wednesday, 18:46:31 »
доколку е тешко да се најде може во одредени случави да се постави, но не да се хостира на форум, да се посави негде на друг хост и да се остави линк во одредена тема да, но на самиот хост од форумот да се постави нешто не.
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

stefanjanevski

 • Guest
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #8 on: 28.09.2011, Wednesday, 22:59:43 »
Ќе си ја земеш книгата па ти праи што сакаш, брат ми учеше од оваа книга, па се мислевме дали да си ја копираме да ја имаме, зашто јас сакав да учам програмирање.

Offline boki-cair

 • Нов член
 • *
 • Posts: 26
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #9 on: 29.09.2011, Thursday, 01:41:46 »
Оваа на факс ни ја даваа

Online Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #10 on: 30.09.2011, Friday, 12:51:28 »
да ова е за нафакултет, ама кај нас ја нема, односно има само 1 примерок кој таа библиотекарката не го дава :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline stefanstip

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 315
 • Gender: Male
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #11 on: 28.11.2011, Monday, 10:50:51 »
Како што гледам ова е II издание,дали има I издание ???
Каква тишина ќе настане ако луѓето го зборуваат само тоа што го знаат

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10857
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #12 on: 28.11.2011, Monday, 12:54:34 »
Како што гледам ова е II издание,дали има I издание ???

Мислам дека тоа прво издание е од оригиналната книга на Англиски, само што ќе ти е првото издание?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #13 on: 28.11.2011, Monday, 16:31:26 »
не, има и прво издание, ама мислам дека во него имаше некој грешки или слични работи па се издаде ова второто, него можеш да го најдеш во сите поголеми библиотеки, исто во универзитетските библиотеки го има, знам кај нас на факултет ја има книгата :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline stefanstip

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 315
 • Gender: Male
Одг: Програмски јазик C - Керниган и Ричи
« Reply #14 on: 28.11.2011, Monday, 22:49:54 »
Не онака питав дека видов 2ро издание па си реков и прво да погледнам  :)
Каква тишина ќе настане ако луѓето го зборуваат само тоа што го знаат