Author Topic: Шема на поврзување ДВД плеер на ВГА монитор  (Read 1104 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Оваа шема одамна ја имам ,ама до сега немав потреба ни шанса да ја направам.Малиот Иван ја виде и предложи со неговиве колеги да ја направат за да можеле на училиште да гледаат ДВД на ЛЦД монитор со ВГА. Дечките го направија и проработе од прва ! Ете ,шемата е пред вас и повелете,ако имате потреба!« Last Edit: 18.01.2011, Tuesday, 01:12:40 by GigaWatt »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Да, ДВД со скарт.Шемата е за видео делот,а десно е 3,5 мм џек за звук (аудио).Тример-потенциометрот е за стабилизација на вертикалата ( треперење и движење горе-доле на сликата!)

Споено мислење: 18.01.2011, Tuesday, 02:51:51
Кај мене мониторот има вградени звучници (Хјундаии 22 инчи) и директно од СКАРТОТ иде стерео џек за аудио.
« Last Edit: 18.01.2011, Tuesday, 02:51:51 by batka »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline matrih

 • Нов член
 • *
 • Posts: 3
ако ова важи за ДВД тогаш истото важи и за обично видео можи на овај начин да се поврзе на ЛЦД и видото да служи како ТВ картичка и на ЛЦД-то да гледаж ТВ?

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Видеото може само преку репродукција на ВХС касети да даде сигнал на скартот.Ако го користиш тунерот ,треба да пробаш.Не секое видео има можност директно ТВ сигнал да даде на скарт.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.