Author Topic: Брод со гумен погон  (Read 901 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Брод со гумен погон
« on: 17.02.2011, Thursday, 17:16:45 »
Еве ,како се ближат натпревариве добивам од маливе * конструктори* се почудни и почудни идеи и модели.Еве што ми донесоа готово изработено,модел на брод според овој нацрт. Го имам како дете правено во голем леген и носталгичен сум за вакви работи. Ако имате слични идеи,страници,линкови,па и слики-ставете ги на постов!
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Брод со гумен погон
« Reply #1 on: 17.02.2011, Thursday, 17:21:32 »
јас батка имав едно авионче на гумен погон.Го купив и имаше планови за негова изградба.Ако ги најдам ќе ги скенирам и ќе ги поставам.Инаку имав и Ховеркрафт.Имаше голема перница од најлон направена,самошто не го пуштив на работа(немав време),а иначе си работеше тоа перницата(се пумпаше) ;D ;D

Offline MAKEDONIA

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1257
 • Gender: Male
 • Da bides idiot e najtesko,konkurencijata e silna
Одг: Брод со гумен погон
« Reply #2 on: 17.02.2011, Thursday, 22:15:56 »
batka si izlegol od nostalgijata ama taa ne izlegla od tebe odlicno,inaku jas sum go pravel toj camec ,toa bea vreminja,deneska ima se

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Брод со гумен погон
« Reply #3 on: 17.02.2011, Thursday, 22:21:50 »
Хаха, јас во основно школо бев во бродомоделарска секција и идев на натпревари, ама со бродчиња што имаа погон со електромотор, овие гумењаците се од пред моето време ;) ;D
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline MAKEDONIA

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1257
 • Gender: Male
 • Da bides idiot e najtesko,konkurencijata e silna
Одг: Брод со гумен погон
« Reply #4 on: 17.02.2011, Thursday, 23:27:09 »
ste imale gorivo

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Брод со гумен погон
« Reply #5 on: 18.02.2011, Friday, 17:06:37 »
Еве  една посложена варијанта на едрилица.Се врти според тоа каде врти ветерот :D ;)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.