Author Topic: Приклучување уреди на VGA влез  (Read 828 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Приклучување уреди на VGA влез
« on: 24.02.2011, Thursday, 16:28:46 »
VGA влезот може да се употреби за приклучок на видео сигнали од разни видео-извори
Бидејки ова прашање често се поставува и се бараат шеми и одговори еве неколку,кои се испробани и функционираат.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline matrih

 • Нов член
 • *
 • Posts: 3
Одг: Приклучување уреди на VGA влез
« Reply #1 on: 09.03.2011, Wednesday, 18:24:15 »
дали некој до сега има испробано нешто од ова и во врска со шемата со скарт да не е случајно влез од ВГА на скарт?зошто е напојувањето?
« Last Edit: 09.03.2011, Wednesday, 18:26:48 by matrih »

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Приклучување уреди на VGA влез
« Reply #2 on: 10.03.2011, Thursday, 17:25:51 »
Веројатно се работи за земање на напон од скарт.Еве уште две шеми .
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.