Author Topic: Sprint-Layout 5.0  (Read 8888 times)

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #30 on: 24.02.2012, Friday, 20:39:54 »
До Devil
2. Напојување 0-45V 0-ХА (при дизајн е регулацијата за струја)

-Дали на форумов го има негде ова напојување, ако го нема дали би можел да ја поставиш таа шема и сета друга документација потребна за напојувањето ?

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #31 on: 25.02.2012, Saturday, 12:38:41 »
има само еден дел од напојувањето, го има делот за регулација на напон, гледаш дека е при дизајн, значи неможам сега да го поставам, ќе го довршам деновиве и ќе го поставам после
ќе ги има сите потребни документи и се околу тоа достапни на форум
првата верзија беше 0-30V како што се гледа и на сликата (ако запримети некој) ова е малку надградена :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #32 on: 15.04.2012, Sunday, 16:29:06 »
Дали во овој програм може да надоврзам друга шема изработена со истата програма ?
-Значи имам нацртано 2  шеми и еднава сакам да ја надоврзам со другава што е нацртана па дали може тоа да се направи ?, јас пробував некако да ја внесам ама не сака.

Offline Malecko

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 3063
  • Gender: Male
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #33 on: 15.04.2012, Sunday, 16:39:12 »
Дали во овој програм може да надоврзам друга шема изработена со истата програма ?
-Значи имам нацртано 2  шеми и еднава сакам да ја надоврзам со другава што е нацртана па дали може тоа да се направи ?, јас пробував некако да ја внесам ама не сака.
Можеш вака да направиш,едната плочка да ја сочуваш како макро и после кога ќе ја отвориш таа другата,оваа само да ја додадеш,исто како макро...Како да додаваш компонента (транзистор) само овде ќе ти биде цел склоп ;D
« Last Edit: 15.04.2012, Sunday, 18:33:05 by Malecko »
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #34 on: 15.04.2012, Sunday, 16:55:01 »
Дали во овој програм може да надоврзам друга шема изработена со истата програма ?
-Значи имам нацртано 2  шеми и еднава сакам да ја надоврзам со другава што е нацртана па дали може тоа да се направи ?, јас пробував некако да ја внесам ама не сака.
Можеш вака да направиш,едната плочка да ја сочуваш како макро и после кога ќе ја отвориш таа другата,оваа само да ја додадеш,исто како макро...Како да да додаваш компонента (транзистор) само овде ќе ти биде цел склоп ;D
Е фала многу.

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #35 on: 15.04.2012, Sunday, 21:01:37 »
или отвораш едната го копираш тоа што ти треба и со командата опен ја отвораш другата плоча и ја пастираш само во новиот отворен прозорец :)

Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline borce

  • Нов член
  • *
  • Posts: 38
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #36 on: 15.04.2012, Sunday, 21:34:30 »
od mobilen.
kade mozam da najdam bibloteki so somboli za Sprint Layout 5.0
« Last Edit: 15.04.2012, Sunday, 21:39:35 by borce »

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #37 on: 15.04.2012, Sunday, 21:38:58 »
или отвораш едната го копираш тоа што ти треба и со командата опен ја отвораш другата плоча и ја пастираш само во новиот отворен прозорец :)


Пробував нешто такво ама не ми успеа, па пишав..
-Нема врска важно средив, со тоа од малечко
« Last Edit: 09.05.2012, Wednesday, 10:47:10 by BOBAN »

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #38 on: 15.04.2012, Sunday, 21:46:27 »
od mobilen.
kade mozam da najdam bibloteki so somboli za Sprint Layout 5.0
на страната на abacom имаш еден куп библиотеки, во нив има скоро се што ти треба, плус можеш многу едноставно сам да си изработиш :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #39 on: 09.05.2012, Wednesday, 10:51:07 »
Дали може да се додаде нешто како белешка во оваа програма ? Пример:
-Од сите делчиња што ми се напишани вредностите и ознаките во notepad да можам да ги внесам внатре и да ги сместам во некој ќош, да не мора да ги пишувам со алатката text секое поединечно на секое.

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #40 on: 09.05.2012, Wednesday, 12:18:28 »
десно горе во ќошот имаш едно копче сино со буква i во него кликни тука копирај тоа од note pad или од каде веќе копираш и стави ги таму во тоа прозорчето што ќе ти го отвори :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline ki4o01

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 213
  • Gender: Male
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #41 on: 09.05.2012, Wednesday, 19:51:20 »
ѓаволе а како може сам да си направам елементи ?

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #42 on: 09.05.2012, Wednesday, 20:15:06 »
земи нацртај си ги, паковањето со црвени надворешни линии, а она што треба да се леми со зелени
селектирај се десен клик --> направи група --> во делот кај што се (од десна страна) библиотеките имаш една дискета клик на неа и сни ми го делот :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline ki4o01

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 213
  • Gender: Male
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #43 on: 09.05.2012, Wednesday, 20:26:25 »
Фала многуу  ;)

Offline Hahahaha

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 692
Одг: Sprint-Layout 5.0
« Reply #44 on: 09.09.2012, Sunday, 14:56:22 »
Да не има некој готово библиотеки направено за интегрални кола, од серијата TDA.