Author Topic: Видео надзор - комплетно решение  (Read 841 times)

Offline batka

  • Глобален Модератор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9363
  • оптимист до крај!
Видео надзор - комплетно решение
« on: 06.03.2011, Sunday, 12:41:41 »
Видео надзорот се повеке зема замав ,па еве едно комплетно решение за 4 камери со свичер.Секоја камера си има посебна електроника  која е решена да може да се намести камерата на големо растојание и да нема губитоци,односно да овозможува и оние најефтини камери да се вклучат во видео надзор.Свичерот овозможува временско подесување на секоја камера и снимање во реално време.Напоменувам дека овде можат да се користат камерите со аудио/видео излез,а цената на чинење е веќе од 10-12 ЕУ па нагоре по камера.Доколку не ви треба или сакате да употребувате само една камера ,свичерот не мора да го правите, а снимање евентуално на компјутер е најдобро да го правите преку ТВ/ФМ картичка ( интерна или екстерна),а за мониторинг ви е неопходен само ТВ апарат.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.