Author Topic: Видео појачувач со разделник  (Read 1171 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Видео појачувач со разделник
« on: 13.03.2011, Sunday, 16:37:55 »
Имав потреба да пренесам видео сигнал ( некои 60 метри) ,ама се јавуваше проблем со загубите и должината на кабелот.Барав шеми и наидов на една многу проста и евтина со 3 транзистори кои секој би требало да ги има.Мене не ми требаше да го гранам сигналот на 3 уреди,па ставив само еден излез.Ставете стабилизатор за 12 Б,метална кутија и BNC конектори по можност.Со нив загубата и сметњите се најмали.Напојување надворешно со адаптер од 500мА(таков имав)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline danix01

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #1 on: 13.03.2011, Sunday, 17:37:47 »
каков е појачувачот на AV или на RF  сигнал?
rules are made to be broken

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #2 on: 13.03.2011, Sunday, 19:10:38 »
Ни AV ни  RF пишува - видео сигнал  (од камера за надзор )
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline danix01

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #3 on: 13.03.2011, Sunday, 19:21:11 »
Ни AV ни  RF пишува - видео сигнал  (од камера за надзор )
па тие камери имаат видео излез.М ислам дека давата AV сигнал
rules are made to be broken

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #4 on: 13.03.2011, Sunday, 19:42:25 »
Под AV се подразбира аудио-видео сигнал кој се добива на еден заеднички приклучок (S-видео или композитен сигнал) .Овие камери имаат видео и аудио излез посебно ( 2 женски чинчеви).Мене ми требаше само видео сигналот да го носам 60-тина метра без загуби,односно со некој задоволувачки квалитет за да може квалитетно да се снима.Без ова пп тоа не беше можно ,зошто квалитетот на видео сигналот беше слаб!
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline at.koce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 497
 • Gender: Male
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #5 on: 13.03.2011, Sunday, 20:20:51 »
Појачувачот го приклуши веднаш после камерата или после тие 60 метри?

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #6 on: 13.03.2011, Sunday, 20:51:48 »
 Па мора по камерата,за да се појача сигналот!!Потоа се носи и до 100 метри
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline at.koce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 497
 • Gender: Male
Одг: Видео појачувач со разделник
« Reply #7 on: 13.03.2011, Sunday, 22:38:21 »
Јасно е  :D