Author Topic: Што ли е чудово  (Read 43141 times)

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1824
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Re: Што ли е чудово
« Reply #15 on: 24.01.2010, Sunday, 01:28:43 »
Ако кондензаторот под бројот има црна црта или точка значи вредноста е напишава директно во пикофаради а ако нема се работи за принципот спомнат погоре со нулите.
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #16 on: 24.01.2010, Sunday, 01:54:37 »
ова на мојов кондензатор или е развлечена точка или е изобличена линија.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1824
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Re: Што ли е чудово
« Reply #17 on: 24.01.2010, Sunday, 17:37:51 »
Важно кинезот има ставено црно нешто :)
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #18 on: 25.01.2010, Monday, 15:47:20 »
да не знае некој што ознаки се овие, дали е некој асален производител или не?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Што ли е чудово
« Reply #19 on: 25.01.2010, Monday, 16:22:14 »
Левиот е моторола (ако е оригинал ;)), десниот не знам што е.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #20 on: 25.01.2010, Monday, 16:56:51 »
хехе мислам дека не е моторола :) и дека тоа е финта само. Мислам дека се две стелкички нагоре за да личи на М а може не сум во право
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #21 on: 26.01.2010, Tuesday, 21:16:38 »

дечки дали ова е 22pF ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline Goce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 366
 • Gender: Male
Re: Што ли е чудово
« Reply #22 on: 26.01.2010, Tuesday, 22:00:10 »
Да 22пико е

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #23 on: 26.01.2010, Tuesday, 22:32:52 »
Фала ти за одговорот

a oвие 22К што се со K и со црвена и портокалова линија?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Re: Што ли е чудово
« Reply #24 on: 26.01.2010, Tuesday, 23:00:36 »
и тие се 22 пико , а последната буква е толеранција
вака се буквите
C--> +/- 0.25pF
D--> +/- 0.5pF
F--> +/- 1%
G--> +/- 2%
J--> +/- 5%
K--> +/- 10%
M--> +/- 20%
Z--> -20% +80%
« Last Edit: 26.01.2010, Tuesday, 23:11:07 by Devil »
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #25 on: 26.01.2010, Tuesday, 23:19:48 »
супер конечно најдов. вчера барав во мтв, логин, бт и во уште една ама немаше, и на крај најдов од телевизор. фала за помошта
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #26 on: 05.03.2010, Friday, 00:20:24 »
Дечки да не знае некој што се овие кондензатори:

Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1824
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Re: Што ли е чудово
« Reply #27 on: 05.03.2010, Friday, 10:53:36 »
Не се чита добро ама или се „222“ или се 2n2 што всушност е едно исто: 2.2 нано фаради.
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Што ли е чудово
« Reply #28 on: 05.03.2010, Friday, 11:41:16 »
ама јас мислам дека пише 202 тоа во средина ми личи на 0 бидејки има коса цртка во самата нула
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1824
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Re: Што ли е чудово
« Reply #29 on: 05.03.2010, Friday, 15:52:35 »
202 = 2nF тука е некаде пак.
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.