Author Topic: Што ли е чудово  (Read 43167 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10858
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Re: Што ли е чудово
« Reply #720 on: 19.05.2018, Saturday, 00:20:07 »
Да да, тоа е колото.

Зошто премногу ???... знаеш колицки MOSFET-и држат по 10A :D?

И тоа е работа во прекинувачки режим (switching), не е континуирано, така може да издржат многу повеќе ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 2891
  • Gender: Male
Re: Што ли е чудово
« Reply #721 on: 19.05.2018, Saturday, 01:51:13 »
Сребро да е, па на тие димензии ќе дигне 200+ целзиуси со 10А :) а башка ноџижата(освен пин 6) не ми изгледаат дека за дого би давале 10А, ќе го стопат калајот :)
3055-ката беше едно 20+ пати поголем па се мачеше со континуирани 10А во скроз отворен режим ( како прекинувач, над 5А мораше ладилник) :) Ем колово го ставив на сијалица што троши 10w (3V 3А)  и по минута-две трепкаше сијалицата, најверојатно има некоја си заштита.
Напредува технологијата, ама сепак сум скептичен дека ова чудово може да издржи 8А 24/7/365 :) Ем пази, пиковите му се над 20А !? Али све си бива, ќе го пробам и на друг уред.