Author Topic: Делови и уреди кои сакам да ги подарам или трампам  (Read 14594 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10794
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Е овде можете да пишувате за се што сакате да подарувате или да трампате, ваш е изборот како ќе правите ;). Само гледајте да има слики од тоа што го подарувате или сакате да го трампате, да знаеме дали можеби би му требало на некој или не, дали се SMD компоненти или обични итн ;). Инаку можете да подарувате или трампате буквално се што спаѓа во областа на електрониката ;), од цели уреди до посебни делови ;). Доколку се јават повеќе заинтересирани членови за уредот/делот, сопственикот одлучува кај кого ќе оди уредот/делот ;). И ве молам сликите од уредите и деловите да не ги upload-ирате на форум, upload-ирајте ги на привремен host, бидејќи и онака сликите се од привремен карактер ;).
« Last Edit: 30.03.2011, Wednesday, 14:32:19 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2875
 • Gender: Male
Имам делот од хср 160 мислам беше кој служи за фаќање на станиците(појачалото е изгорено) и матична од 2-ка, наменета за целерон(ако добро памта) процесор. Инаку не можам да ги донирам веднаш, ако му требаат неко му нека каже, кога ќе одам наредниот пат кицево ќе ги зема.

Админ: Стави слика
« Last Edit: 01.04.2011, Friday, 20:31:05 by DX-er »

Offline donis92

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
bicikle здрава ли ти е кутијата од хајсерот или се ти е извадено
d.t

Online bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2875
 • Gender: Male
здрава е ама имам друг уред во неа ставено   :-\

Offline donis92

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
ај ќе ве молам некој ако има напојување здраво од pioneer dv-393 нека пише па ќе се договориме или за трампа или за подарок ми треба да го управам двд-то
d.t

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10794
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Еве мене batka што ми даде ;), за сите кои сакаат да ги земат се разбира ;).

     

     

     

     

     

     

 

Имам само неколку правила за делењето на деловите:

1. Соберете се неколкумина (3, 4, 5 луѓе) ако сакате да ви ги дадам деловите, да не морам да излегувам секој ден за посебно на секој да му давам.

2. Немојте да ме барате ако сте заинтересирани само за еден дел. Не можам да довојувам по еден дел за 5 души, така нема никогаш да ги раздадам сите, а згора на тоа, ќе се случи истата ситуација како под 1, односно ќе морам да излегувам секој ден по 5, 6 пати само за да доставувам делови.

3. Посочете на слика кој дел го сакате, односно, ако веќе се договарате со повеќе луѓе, посочете им на нив кој дел го сакате ако не можете да бидете таму лично. Всушност, пожелно е еден да ги зема деловите за 3, 4, 5 луѓе, да не мора потоа да се случи ситуацијата „каде е, сега ли најде да касни“, а јас да морам да го чекам и него да дојде за ви ги дадам деловите на сите. Значи без разлика со колку чуѓе сте се договориле да се чекате, јас ќе ги дадам сите на тој што прв ќе дојде, па потоа вие разберете се како ќе ги размените.

4. Не ме прашувајте „ова таа компонента ли е или не е“. Искено, не знам, ако сакате да ја земете, земете ја, па потоа видете дали ви се исплатело доаѓањето или не. Не можам по 100 пати да гледам дали станува збор за ознаки кои на вас ви требаат. Американците ова го викат What You See Is What You Get, истото важи и во овој случај, тоа што гледате, тоа е тоа, не барајет подетални информации. Сите работи се во кеса, не можам да ги вадам сите и да ја барам таа и таа конкретна компонента, премногу се.

5. За вакви работи договарање исклучиво преку PM, значи можете да си си се договарате во темата кој што сака и кој што сака да земе, тоа не е проблем, но одкако ќе си се договорите (дали со школски пријатели, дали со „маалски“ другари, ваше е како ќе се договорите и со кого) само тогаш пишете ми, значи каок што реков, минимален број на луѓе за договарање се 3. Бројот на делови кои сте го побарале не е критичен, но во никој случај да не биде 1 дел, апсолутен минимум, барем 5 дела, плочки, што и да е што ви треба. Одкако ќе се договорите, пратете ми слики на кои е заокружено на сликите кои делови ви требаат за вас и вашите пријатели, прознаници, со кој и да сте се договориле.

6. Кој прв ќе се договори за некоја компонента, кај тој иде, за жал не може да ги делите на пола или четвртинка.

7. Повторно ќе нагласам ОДКАКО ќе се ДОГОВОРИТЕ, ТОГАШ ПИШЕТЕ МИ PM. Не можам јас и да ве договарам. Тоа го оставам на вас. Секоја PM што ќе ми стигне кој е „нарачка“ само за една индивидуа или за една компонента, ќе биде ИГНОРИРАНА.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Имам само неколку правила за делењето на деловите:

1. Соберете се неколкумина (3, 4, 5 луѓе) ако сакате да ви ги дадам деловите, да не морам да излегувам секој ден за посебно на секој да му давам.

2. Немојте да ме барате ако сте заинтересирани само за еден дел. Не можам да довојувам по еден дел за 5 души, така нема никогаш да ги раздадам сите, а згора на тоа, ќе се случи истата ситуација како под 1, односно ќе морам да излегувам секој ден по 5, 6 пати само за да доставувам делови.

3. Посочете на слика кој дел го сакате, односно, ако веќе се договарате со повеќе луѓе, посочете им на нив кој дел го сакате ако не можете да бидете таму лично. Всушност, пожелно е еден да ги зема деловите за 3, 4, 5 луѓе, да не мора потоа да се случи ситуацијата „каде е, сега ли најде да касни“, а јас да морам да го чекам и него да дојде за ви ги дадам деловите на сите. Значи без разлика со колку чуѓе сте се договориле да се чекате, јас ќе ги дадам сите на тој што прв ќе дојде, па потоа вие разберете се како ќе ги размените.

4. Не ме прашувајте „ова таа компонента ли е или не е“. Искено, не знам, ако сакате да ја земете, земете ја, па потоа видете дали ви се исплатело доаѓањето или не. Не можам по 100 пати да гледам дали станува збор за ознаки кои на вас ви требаат. Американците ова го викат What You See Is What You Get, истото важи и во овој случај, тоа што гледате, тоа е тоа, не барајет подетални информации. Сите работи се во кеса, не можам да ги вадам сите и да ја барам таа и таа конкретна компонента, премногу се.

5. За вакви работи договарање исклучиво преку PM, значи можете да си си се договарате во темата кој што сака и кој што сака да земе, тоа не е проблем, но одкако ќе си се договорите (дали со школски пријатели, дали со „маалски“ другари, ваше е како ќе се договорите и со кого) само тогаш пишете ми, значи каок што реков, минимален број на луѓе за договарање се 3. Бројот на делови кои сте го побарале не е критичен, но во никој случај да не биде 1 дел, апсолутен минимум, барем 5 дела, плочки, што и да е што ви треба. Одкако ќе се договорите, пратете ми слики на кои е заокружено на сликите кои делови ви требаат за вас и вашите пријатели, прознаници, со кој и да сте се договориле.

6. Кој прв ќе се договори за некоја компонента, кај тој иде, за жал не може да ги делите на пола или четвртинка.

7. Повторно ќе нагласам ОДКАКО ќе се ДОГОВОРИТЕ, ТОГАШ ПИШЕТЕ МИ PM. Не можам јас и да ве договарам. Тоа го оставам на вас. Секоја PM што ќе ми стигне кој е „нарачка“ само за една индивидуа или за една компонента, ќе биде ИГНОРИРАНА.

Их бре гига,како генерал си ;D,ама така е.
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6240
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
друже чувај ги тие интегралците за мене, тие што се со кесиња со отпорници и кондензатори и тоа колото Z84 или Z80 што и да е
« Last Edit: 01.04.2011, Friday, 04:03:25 by DX-er »
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10794
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Договорено.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6240
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Друже чувај ги и тие грецовите ( мали црни со по 4 изводи ) ке ги делам со малечко
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10794
 • Gender: Male
 • Не фалширам
И тоа е договорено.

Споено мислење: 01.04.2011, Friday, 03:42:02
ПС: Ако сакате целосно да ги отворите сликите, десен клик на сликата, Properties --> Location, го копирате тесктот и го пастирате во нов таб или нов прозорец, што и да е.
« Last Edit: 01.04.2011, Friday, 03:42:02 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Гига може ли да ги земам,лискуните,јадрото(жолтото) и кулер от,ако барам многу кажи?
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10794
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Гига може ли да ги земам,лискуните,јадрото(жолтото) и кулер от,ако барам многу кажи?

Договорено, но тоа е се. тргнати се на страна, договори се како ќе ги земеш, пишете ми PM.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Гига може ли да ги земам,лискуните,јадрото(жолтото) и кулер от,ако барам многу кажи?

Договорено, но тоа е се. тргнати се на страна, договори се како ќе ги земеш, пишете ми PM.
Ок,нема гајле.Еве јас и дексер да дојдеме,само уште еден бар да најдеме...
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6240
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
ај вака заедно ке идеме кај GW, бар одеднаш. Да не излегува два пати за двајцата, ОК?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.