Author Topic: Делови и уреди кои сакам да ги подарам или трампам  (Read 15562 times)

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Аlek , може јас да ги добијам ?

Споено мислење: [time]08 Април 2014, 22:12:46[/time]
Ти пишав број од мене вo приватна порака , контактирај ме за да се договориме како да ги земам :)

Споено мислење: 10.04.2014, Thursday, 11:01:03
Благодарност до Алек , вчера ги добив списанијата , +50 некаде мислам , пријателот испадна фер , секоја чест  :)
« Last Edit: 10.04.2014, Thursday, 11:01:03 by daniel spasovski »

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Подарувам стари каталози, мора да ослободам место а жал ми е да ги фрлам, порано со саати сум ги листал, има интересни работи за гледање... ;)
Кој е заинтересиран нека ми пише ПП, преземање исклучиво лично - не праќам по пошта или сл.

« Last Edit: 12.04.2018, Thursday, 17:11:30 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Подарувам три волтметри со ICL7107, исправни и подесени. Предност имаат помладите членови, кои имаат идеја каде ќе ги вградат - не сакам да ги дадам за да му стојат на некој во фиока...
*останати се уште двата горни на сликата

« Last Edit: 13.04.2018, Friday, 12:32:22 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Ако не се јави некој по амбициозен :)
Стај ме последен на листата.

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Ќе те имам во предвид, ако елаборираш како ќе го искористиш... ;) 8)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Code: [Select]
https://m.fasttech.com/p/7615000За такво, (ом ридер), ваљда ќе брка работа да чита пад на напон на познат отпорник. Чим се калибрира уште поарно. Напојување-атх, отпорот кој треба да се прочита е испод ом.
Втора опција в кола да мери напон.
Ом ридерот секако ќе го правам, го планирав со аналоген, ама вака би изгледамо многу по добро.
Ќе биде документовано што и да испадне :)
Секако имаат предност по младите.

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Може со замена на неколку делчиња да се смени опсегот од 0-200mV, таман за мерење пад на напон на отпорник...
Добиваш еден волтметар од мене, со обврска да го презентираш сработеното, пиши ми ПП да се договориме ;).
А за во кола не бива волтметар со 7107, треба да правиш посебно изолирано напојување за него.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Да да, секако само не можам да се обврзам временски, (уште чекам некои додатни делчиња) али земам обврска дека проектот ќе биде публикуван и објаснет.
Уште подобро ако има можност за модификација.
П.с. Провери дали ти пишав пп, сефте му правам нановиов форум, може и да не сум испратил.
« Last Edit: 12.04.2018, Thursday, 23:34:11 by bicikle »

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Подарувам полн пакет со стари плочки и друга електроника, за делови, предност имаат помладите членови.
Преземање исклучиво лично, не праќам по пошта...

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio