Author Topic: Првиот снагаш со МОС ФЕТ  (Read 804 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Првиот снагаш со МОС ФЕТ
« on: 27.04.2011, Wednesday, 00:54:42 »
Ова е  ретро издание на првиот мос фет излезен степен со тогаш само што излезените на пазар мос фет транзистори во пластично  куќиште и тоа од кого,ако не од Тошиба! Не мора ништо да правите,само прочитајте и дознајте нешто за почетоците на мос фет технологијата во аматерски конструкции.
« Last Edit: 27.04.2011, Wednesday, 01:44:28 by batka »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline donis92

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
Одг: Првиот снагаш со МОС ФЕТ
« Reply #1 on: 27.04.2011, Wednesday, 00:57:41 »
штотуку го гледав на српскиот форум и му се мислев да го ставам  :) :) секој случај браво што ме предвари добар снагаш е  ;) ;)
d.t

Offline Syrus

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 480
Одг: Првиот снагаш со МОС ФЕТ
« Reply #2 on: 01.06.2011, Wednesday, 09:46:31 »
Многу малку елементи бе?? како би функционирал дали би ги задоволувал овие денешни уши??...

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Првиот снагаш со МОС ФЕТ
« Reply #3 on: 01.06.2011, Wednesday, 14:47:43 »
Сосема прифатливо звучи.Една фирма од Белград го произведувала во мали серии,така ми рекоа ;D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.