Author Topic: Мини Серво-тестирање  (Read 669 times)

Offline macobt

  • Ентузијаст
  • **
  • Posts: 84
    • American Hacker
Мини Серво-тестирање
« on: 06.05.2011, Friday, 01:07:22 »
Скоро добив две мали сервоа кои работаат од 3 до 7 волти и тежат 9 грама и имаат примена кај хеликоптери авиони и слично.Ова е само тест на самото серво а понатака ке има апдејт за камера за надзор која ке се движи со овие сервоа.
Инаку и да напоменам дека тестот е напраен со PIC Probe кој е мултифункционален со PWM,Pulse,voltmeter,servo tester,tone generator и т.н.

RC Servo Test
« Last Edit: 06.05.2011, Friday, 09:39:48 by LordZi »