Author Topic: Распродажба на трансформатори  (Read 11143 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Распродажба на трансформатори
« on: 12.10.2011, Wednesday, 14:59:32 »
1. *ПРОДАДЕНО*Тороиден трансформатор, 168VA, 2х28V, идеален за стерео засилувач со LM3876, LM3886 или сл., цена 1200 ден.2. >100W, 2X31V и 20V, цена 800 ден.3. *ПРОДАДЕНО*Трансформатор од HSR, оклопен, моќност добро над 100W, секундар 47V, помошни 24V, 13V, цена 800 ден.4. *ПРОДАДЕНО*225W, 2X20, 2X35, 6V, 9V, цена 1000 ден.5.*ПРОДАДЕНО* 600W, погоден за моќно напојување со регулација, секундарите се мотани со многу дебела жица, напоните се гледаат на сликата, цена 2000 ден.
6. *ПРОДАДЕНО*400W, 30V и 11V, погоден за моќно напојување со регулација, цена 1200 ден.7. 175W, секундарни напони 225V, 22V, 2X8,5V, 4V, погоден за лампашки уреди, цена 800 ден.
8. 140W, секундарни напони 92V, 11V, 24V, цена 600 ден.9. 90W, секундарни напони 40V, 55V, 60V, цена 400 ден.10. *ПРОДАДЕНО* Два трансформатора од 200W за премотување, примарот и секундарот не се во прекин, но жицата е прегреана и треба да се смени, иначе многу лесно се растураат лимовите, едниот е веќе растурен до пола, цена 300 ден. еден, двата за 500ден.

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:03:41 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #1 on: 22.10.2011, Saturday, 19:53:51 »
11. Трансформатор од микробранова печка, моќност 1000W, преправен за пункт-апарат, секундарот е премотан, само да се закачат електроди и да се заварува, цена 1500ден.


« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:04:18 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline frikolistika

 • Нов член
 • *
 • Posts: 2
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #2 on: 16.11.2011, Wednesday, 16:09:13 »
Здраво, јас се викам Филип.
Ме интересира дали ти останало некое од овие трафоа и ако ти останало би сакал што е можно побрзо да се видиме и да го купам.
Поздрав!

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #3 on: 16.11.2011, Wednesday, 16:13:17 »
Пиши ми порака кое трафо те интересира, ќе се договориме... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #4 on: 02.12.2011, Friday, 12:13:33 »
12. *ПРОДАДЕНО*100W, со метален оклоп, секундари 16V, 15V, 9V, цена 600ден.

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:04:30 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #5 on: 15.12.2011, Thursday, 18:24:20 »
13. 100W, примар 240/220/127/110V, секундари 45V, 20V, 16V, 15V.
Цена 650ден.

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:04:40 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #6 on: 22.02.2012, Wednesday, 16:31:44 »
14. Два трансформатора 220/240V, два секундари 36V и 0-6-12V.
Цена 700ден. парче, двата за 1200ден.15. *ПРОДАДЕНО*Автотрансформатор 528VA, примар 220/240V, секундар 100V/5A.
Цена 900ден.

« Last Edit: 30.06.2018, Saturday, 18:00:55 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #7 on: 26.02.2012, Sunday, 22:26:16 »
16. *ПРОДАДЕНО*Примар 220V, секундари 40V, 19V, 17V, 13,5V и 3V, висината му е под 4цм - погоден е за монтажа во пониски кутии.
Цена 600ден.


« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:05:05 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #8 on: 27.02.2012, Monday, 21:34:37 »
Колку вати е под бр.16

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #9 on: 27.02.2012, Monday, 23:10:16 »
Околу 30-40...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #10 on: 28.02.2012, Tuesday, 15:19:48 »
Quote
2. >100W, 2X31V и 20V, цена 800 ден.

Лордзи овој нема да одговара за стабилизаирано напојување како што имаш ти, тоа жолтото во пластична кутија?
« Last Edit: 29.07.2017, Saturday, 23:15:09 by LordZi »

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #11 on: 28.02.2012, Tuesday, 15:35:04 »
Што комплицираш толку, ова трафо е за симетричен напон, за засилувач, нели ми бараше 35волти трафо - еве ти најдов (под бр.14) и тоа два, секој има по околу 100-на вати, плус помошни намотки за волтметар итн., што ти треба повише...
« Last Edit: 09.03.2012, Friday, 12:49:11 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #12 on: 09.03.2012, Friday, 12:48:43 »
17. 500W, повеќе примари, секундарни напони 21V, 2х3,2V и 300V.
Имам два вакви трансформатори.
Цена 1000ден.
-ЕДНИОТ Е ПРОДАДЕН-

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:05:23 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #13 on: 12.03.2012, Monday, 19:42:06 »
18. Продавам поголема количина мали трафа 1,5VA за на ППК, примар 230V секундар 12V.
Цена на парче 70ден., над 5ком. по 60ден.

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:05:35 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #14 on: 12.03.2012, Monday, 20:13:34 »
18. Продавам поголема количина мали трафа 1,5VA за на ППК, примар 230V секундар 12V.
Цена на парче 70ден., над 5ком. по 60ден.

LordZi чувај за мене :)
« Last Edit: 12.03.2012, Monday, 20:16:51 by DX-er »
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.