Author Topic: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA  (Read 5948 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« on: 16.11.2011, Wednesday, 16:10:30 »
Еве уште едно мало напојување со регулација, може да се најде при пробување некои помали склопови. Во прилог се дадени шемата, објаснувањето, списокот на делови, нацрт за плочката во Eagle и нејзин 3D модел.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Zdravkovski

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 500
 • Gender: Male
 • elektricar
  • најдобриот електричар во Велес
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #1 on: 16.11.2011, Wednesday, 17:02:55 »
многу убаво изгледа  :)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #2 on: 16.11.2011, Wednesday, 18:02:54 »
Да, и мене ме бендиса, сега уште да го преправиме за поголем напон и струја... ;) :)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #3 on: 16.11.2011, Wednesday, 18:19:13 »
за струја полесно би било да се преправи, напонот е проблемот... :/
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #4 on: 16.11.2011, Wednesday, 18:35:15 »
Да, за струјата би требало само да намали вредноста на R17...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #5 on: 16.11.2011, Wednesday, 18:44:06 »
или да се смени референтниот напон... :)
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #6 on: 16.12.2012, Sunday, 14:42:34 »
Го направив ова и супер си работи... ;)
Напомена дека ладилниците на сликата се колку за проба, би требало да се стават поголеми.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #7 on: 24.06.2015, Wednesday, 14:44:50 »
Денес завршив една дупла верзија од ова напојување, мислам дека добро излезе, ќе се најде за напојување некои помали уреди... ;)

« Last Edit: 14.04.2018, Saturday, 19:19:51 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #8 on: 24.06.2015, Wednesday, 16:47:13 »
Супер скоцкано, како и секогаш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #9 on: 24.06.2015, Wednesday, 19:45:40 »
Како купечко супер е ;)
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #10 on: 18.03.2016, Friday, 18:56:41 »
По барање на членот Nikol4e, еве ја плочката и во PDF.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Nikol4e

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 53
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #11 on: 18.03.2016, Friday, 20:31:36 »
Благодарам  ;D