Author Topic: Дали може да се поправи далечинско ?  (Read 2286 times)

Offline Djpes

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 64
 • Gender: Male
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #15 on: 09.12.2011, Friday, 09:47:13 »
и мене ми се расипа далешчинското од ресеиверот ама јас си купив ново за 150 денари универзално дури се мачам да го испитвам да го поправам појке струја ке потросам за леткумот исто и за климата си напрајв ама за климата универзалното го купив 50 денари од пазар а 1500 беше оргинал за оваа клима
сега поправките на електронски сколпови дојдоа поскапи од самите склопови

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #16 on: 09.12.2011, Friday, 21:55:58 »
Го сменив тој филтерот и пак не работи, после сменив и IR диодата и пак ништо, што да правам?

МТВ електроника не постои повеке, таквите филтри ги има в БТ
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline gerce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 164
 • Gender: Male
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #17 on: 09.12.2011, Friday, 22:04:53 »
А само копчето за вклучување и исклучување не ти работи или сите копчиња не ти работат???

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #18 on: 10.12.2011, Saturday, 00:45:46 »
се комплет
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #19 on: 10.12.2011, Saturday, 14:24:56 »
Имаш ли некое уредче со ИЦ приемна диода да го пробаш ( не со камери,мобилни и сл.)?
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #20 on: 10.12.2011, Saturday, 14:32:50 »
немам, но знам дека е до далечинското проблемот бидејки со TV-gone се пали ресиверот...
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2761
 • Gender: Male
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #21 on: 10.12.2011, Saturday, 14:57:29 »
немам, но знам дека е до далечинското проблемот бидејки со TV-gone се пали ресиверот...
а да пробаш со нови батерии.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #22 on: 10.12.2011, Saturday, 15:02:18 »
Не мора да значи тоа ништо.Според мене пробај го на уредче со ИЦ диода да видиш дали навистина работи или има само неосечки сигнал.Се случува далечинското да извршува само една команда ,или да има носечки сигнал ,а кодовите да ги нема. Значи*празен сигнал* да дава.Еве ти проста шема на едно ИЦ тестерче со кое ке го провериш далечинското.Кога ке го доближиш до приемната диода ледицата треба да трепка,а не само да светне.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Дали може да се поправи далечинско ?
« Reply #23 on: 10.12.2011, Saturday, 15:49:49 »
немам приемник за IR светлина. Ке треба прво тоа да купам па после да ја правам шемата. Пробав со батерии од други далечинска но залудно. Не верувам да е до батериите, ма да ке купам нови и ке пробам за 100% да сум сигурен.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.