Author Topic: Изумите и иновациите на еден од најголемите генијалци Никола Тесла  (Read 2707 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10857
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Да,во последно време се прават напори да се дечифрираат поедини изуми за кои освен цртежи немало никакви други пишани текстови( или се намерно уништени!!) Велат дека има многу неразјаснети изуми кои фасцинираат со едноставноста.Некој ке се офајди од ова. :(

Јас колку што забележав, тоа се најобични полифазни мотори, грешам или ???.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Не зборувам за овие мотори од сликите  ;D ;D  Зборувам за некои конструкции кои * протекоа* од некое Биро за патенти.Наводно по 100 години ,по американските закони,секој неодобрен патент,или оние кои по одредено време не се повлечени од конструкторот ,слободно можело секој да ги прегледа ,побара ,види ( читај - прецрта!). Демократија.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.